Prosečna aprilska neto plata u Srbiji 73.000 dinara

Prosečna neto plata po zaposlenom u Srbiji za april 2022. godine iznosila je 73.012 dinara, a prosečna bruto zarada je iznosila 100.727 dinara, objavio je  Republicki zavod za statistiku.

Vranje u programu EU Exchange 6

U Beogradu je danas održana svečanost povodom dodele paketa stručne podrške za 30 gradova i opština, kojoj je prisustvovao gradski većnik Bojan Kostić.

Gradsko veće: Usvojen rebalans budžeta za 2022. godinu

Na 93. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik  dr Slobodan Milenković, između ostalog prihvaćen je Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu, odnosno prvi rebalans budžeta.

Počela sa radom nova usluga eUverenje građanima i privredi o izmirenom porezu

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je građanima Srbije omogućeno da putem nove usluge eUverenje na portalu lokalne poreske administracije lpa.gov.rs dobiju elektronsko uverenje da su izmirili poreske obaveze vezane za porez na imovinu, bez odlaska na šaltere.

Eurostat: Hrana i bezalkoholna pića u Srbiji najskuplji u regionu

U Srbiji su hrana i bezalkoholna pića najskuplji u regionu, a među članicama Evropske unije cene tih proizvoda najviše su u Luksemburgu, prema podacima evropske agencije za statistiku Eurostat.

Dvocifrena inflacija u Srbiji: Cene porasle 10,4 odsto

Potrošačke cene u maju ove godine u odnosu maj prošle godine povećane su u proseku za 10,4 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Vlada Srbije: Zapošljava se 100 lekara i 200 medicinskih tehničara

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja najboljih 100 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, što je značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje i istovremeno doprinosi daljem razvoju srpske medicine, saopšteno je posle sednice Vlade.

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240