Svečanost povodom Dana 4. brigade Kopnene vojske

Pin It

Povodom Dana 4. brigade Kopnene vojske i slave Svetog Atanasija Velikog, gradonačelnik dr Slobodan Milenković prisustvovao je svečanosti u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Prisutnima se, najpre, obratio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

“Svim Vranjancima i svim građanima Pčinjskog okruga, iz srca i duše, želim ono što želim mojoj porodici i meni.

Sve vam zdravo, srećno i veselo bilo. Bog vas čuvao!”, rekao je Simović.

Komandat Četvrte brigade Kopnene vojske, brigadni general Novica Petrović, rekao je da je na današnji dan Vranje oslobođeno od Otomanske imperije posle viševekovnog ropstva.

“Zato sa ponosom čuvamo uspomenu na sve jedinice sa ovih prosotora koje su učestvovale u istorijskim događajima sa kraja 19. veka. Svima dugujemo zahvalnost za ono što su dali svom narodu i svojoj otadžbini, našoj Srbiji. Između dva praznika, pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske pokazali su veliko zalaganje, dajući svoj doprinos uspešnom izvršavanju zadataka tokom prošle godine.

Današnji praznik je svakako jedinstvena prilika da svima, kao pojedincima i kao vojničkim kolektivima, odam priznanje na svemu što ste uložili u prethodnom periodu, na održavanju i unapređenju operativnih sposobnosti Brigade. Saradnja sa lokalnim samoupravama Pčinjkog okruga i Gradom Vranjem, tradicionalno je bila na veoma visokom nivou. Realizovali smo zajedničke projekte i nastavljamo sa radom i u ovoj godini”, istakao je Petrović.

Čestitajući Dan i slavu brigade, gradonačelnik dr Slobodan Milenković je rekao da je Četvrta bigada formirana pre 16 godina, i vrlo brzo postala prepoznatljiva po vrhunskoj obučenosti i profesionalnosti.

“Srbija ima vojsku koja je danas jedna od najmoćnijih u regionu. Nju čine pripadnici, koji su dostojni potomci naših slavnih ratnika i vojskovođa. Ona je sposobna da odgovori svakom teškom i složenom zadatku, kako bi bio sačuvan mir.

Odgovornost pripadnika Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije je još veća, ali znamo da ćete, kao i do sada, uspešno obaviti svaki zadatak. Ono što treba uvek da imate na umu jeste da će Vranje i Vranjanci biti uz vas jer nas spaja ljubav prema državi u kojoj živimo”, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Na kraju svečanosti, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zaslužnim pojedincima i timovima 4. brigade uručio je odlikovanja i priznanja.

 

Pin It

PRATITE NAS