U KC Niš preminuo 16-godišnjak iz Vranja od posledica izazvanih koronavirusom

Šesnaestogodišnjak iz Vranja preminuo je od posledica izayvanih koronavirusom na Klinici za dečije interne bolesti, Kliničkog centra Niš, potvrdili su iz ove ustanove.

“On je primljen na COVID odeljenje Klinike za dečije interne bolesti, sa teškom kliničkom slikom 24. oktobra. Imao je visok indeks telesne mase, a od sedmog dana hospitalizacije, pacijent je bio na visokom protoku kiseonika (High flow).

Usled pogoršanja zdravstvenog stanja adolescent je devetog dana lečenja, tačnije 4. novembra prebačen na mehaničku ventilaciju“, kažu u UKC Niš.

U četvrtak 18. novembra u večernjim satima dečaku se stanje naglo pogoršalo. Kako kažu u UKC došlo je do naglog pada tenzije, saturacije i srčane frekvencije. Primenjene su sve mere medikamentozne i kardiopulmonalne reanimacije koje nažalost nisu dovele do oporavka, pa su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

U inteziviranom praćenju i lečenju pacijenta učestvovali su anesteziolozi, dečiji hirurzi, orl specijalisti, grudni hirurzi i kardiohirurg, navode iz UKC-a.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240