Najveća fabrika na balkanu u pogonu za 20 dana, na području Jagodine

Fabrika za proizvodnju traka najnovije tehnologije u industrijskom pakovanju italijanske kompanije "Vibak", koja se gradi u Jagodini, biće otvorena za 20 

dana, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma.

Fabrika je izgrađena u Industrijskoj zoni u Jagodini, na "koridoru 10" oko 500 metara od međunarodnog autoputa i železničke pruge Beograd - Niš.

"Reč je o najvećoj fabrici u Srbiji i na Balkanu, površine oko 70.000 kvadratnih metara, u kojoj će zaposlenje naći 400 ljudi, a ukupna investiciaj je 70.000.000 evra", rekao je Marković u subotu na prijemu za pčelare Srbije u Skupštini grada.

U "Vibak Balkani" DOO, rečeno je danas Tanjugu da je u toku prijavljivanje radnika za zapošljavanje u ovoj fabrici, "koje je posebno intenzivirano od 7. septembra". 

Izgradnja Fabrike "Vibak" u Jagodini, počela je 18.decembra 2013. godine, a izgradnja fabrike je finansirana iz direktnog kapitala.

Najvećoj mašini u fabrici, vlasnik kompanije je dao ime "Palma".

  Marković je u ranijoj izjavi Tanjugu objasnio da je ta mašina nazvana "Palma" u znak zadovoljstva što je grad ispoštovao maksimalno sve što je obećao prema investitorima.

Fabrika "Vibak" planira izvoz od 150.000.000 evra iz Jagodine, najviše u zemlje istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog saveza i u regiju Pacifika.

Izvor: Tanjug

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240