Statistika o broju nezaposlenih Romske nacionalnosti poražavajuća

Centar za aktivizam Vranje, je u okviru programa Nemačke razvojne sradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” koji sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava društveni dijalog, uradio analizu koja detaljno objašnjava uzroke i posledice diskriminacije Roma na tržištu rada, kako u nacionalnoj službi za zapošljavanje, tako i na slobodnom tržištu.

Trajković: Pojačati sve raspoložive mehanizme za jačanje i osnaživanje žrtava trgovine ljudima

Prema podacima Višeg javnog tužilaštva Vranje od 2008. godine do avgusta 2021. godine u vranjskom Višem javnom tužilaštvu je u odnosu na krivično delo trgovina ljudima procesuirano 14 lica, od čega su 3 izvršioca ženskog pola i 11 izvršioca muškog pola.

Uhapšen zbog nasilja u porodici

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

Nasilnik nožem napao suprugu i ćerku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Trgovištu uhapsili su S. N. (1963) iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Privredni puls Surdulice-drugi deo

Ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština u Vladi Republike Srbije Novica Tončev potpisao je sa predstavnicima 40 lokalnih samouprava ugovore o dodeli bespovratne pomoći nedovoljno razvijenim opštinama u Srbiji u iznosu od 320 miliona dinara.

Mladića iz Vranjske Banje tukli sve dok se nije onesvestio

Više mladih ljudi potuklo se 2. januara ove godine u centru Vranjske Banje u Ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca, a prema rečima brata jednog od povređenih mladića, nije tačno da je došlo do masovne tuče, već je oko petnaestak mladića brutalno napalo i pretuklo njegovog brata i njegove prijatelje dok su mirno sedeli u automobilu na šetalištu.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

Na Međunarodni dan nasilja nad ženama, koji se obeležava 25. novembra, a koji je ujedno i početak globalne kampanje “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama” koja traje do 10. decembra, iz vranjskog Odbora za ljudska prava kažu da je od početka godine do kraja oktobra 106 žena zatražilo pomoć i podršku.

Privredni puls Surdulice

Surdulica je gradsko naselje u Srbiji u opštini Surdulica u Pčinjskom okrugu. Prema popisu iz 2002. bilo je 10.914 stanovnika (prema popisu iz 1991. bilo je 11357 stanovnika). Surdulica datira još od 1530. godine. Turci su u njoj živeli do 1888. godine. Nalazi se na nadmorskoj visini od 475 metara. Smeštena je u kotlini okružena planinama: Čemernik, Vardenik i Kukavica.

Brutalni napad na medicinsku sestru u ZC Vranje

U Zdravstvenom centru u Vranju napadnuta je medicinska sestra Tanja Tasić zbog incidenta koji se malo ranije desio u Vranjskoj Banji.

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240