Nikolić: Saopštenje SNS u maniru Razmišljanja jednog običnog srpskog vola

Saopštenje vranjskih naprednjaka u duhu je i maniru Razmišljanja jednog običnog srpskog vola, čuvenog dela Radoja Domanovića, koji je svojevremeno kao profesor službovao u Vranju, izjavio je Dragan Nikolić Nika, narodni poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik IO Srpske stranke Zavetnici, reagujući na saopštenje Gradskog odbora SNS-a u Vranju od petka uveče.

Nikolić u vezi sa saopštenjem vranjskih naprednjaka, podseća na još neka Domanovićeva dela.

Dok ono čitate, osećate se kao da je i danas Radoje u Vranju, jer u knjigama i pripovetkama koje je napisao - Stradija, Vođa, pomenute Razmišljanje jednog običnog srpskog vola - kao da je opisivao današnji sastav Gradskog odbora SNS-a, gde je svako od njih opisan do detalja.

Zato funkcionerima SNS-a u Vranju preporučujem da uzmu i pročitaju Domanovića, jer će tu svakako pronaći sebe, poručuje Nikolić.

On dodaje da se dvoumio da li da uopšte odgovara na saopštenje naprednjaka, koji su se oglasili povodom konferencije za medije Zavetnika, nakon šti su Milica Đurđević Stamenkovski i Nikolić u Vranju najavili kampanju obilaska pet najjužnijih srpskih okruga.

Dvoumio sam se da li da im odgovorim jer se njihovo saopštenje nalazi na donjoj granici dobrog ukusa, ali i kulture i obrazovanja, gospodskog ponašanja kakvo bi trebalo da priliči Vranju i vođenju politike u ovom gradu.

Međutim, ne možete da ostanete nemi i da ne odogovrite ljudima koji su na najgori način okvalifikovali gostovanje predsednice naše stranke Milice Đurđević Stamenkovski Vranju i Trgovištu, kaže Nikolić.

Nikolić demantuje da su Zavetnici, prilikom posete Trgovištu, boravili u Kozjem Dolu, gde se, kako tvrde naprednjaci, u okviru Dana Preobraženja navodno pekao vo na ražnju.

Mi smo u Trgovištu formirali inicijativni odbor Srpske stranke Zavetnici, tamo smo dočekani od viđenih ljudi koji žive i koji će živeti u Trgovištu.

U Kozjem Dolu nismo bili, niti smo videli tog vola, pogotovo što je sada Velikogospojinski post i svi smo juče jeli posnu hranu, navodi Nikolić.

On poručuje naprednjacima da ne brane notare od njega, a propo prozivki u vezi sa navodnim incidentom prilikom prikupljanja potpisa pred poslednje parlamentarne i predsedničke izbore.

Neka se potrude da odbrane članove porodice njihovih vrlo visokoh fiunkcionera zbog krivičnog dela falsifikovanja potpisa.

S druge strane, trebalo bi da povedu računa o gradu Vranju i njegovim ulicama i o onome na šta Vranje trenutno liči.

Grad izgleda kao da je gradonačelnik Vranja Indijana Džons lično i kao da se ovde obavljaju nekakva arheološka iskopavanja, zaključuje Nikolić.

izvor/Vranje news

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240