Nikolić: Albanci sa juga prestanite da izmišljate da ste ugroženi i da maštate o nekakvoj velikoj Albaniji

Srpska stranka Zavetnici saznaje da nekakva delegacija političkih predstavnika Albanaca iz Preševa i Bujanovca,a koji za  sebe tvrde da žive u nekakvoj dolini,otišla  u sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku,sastala se sa g.Feritom Hodžom ambasadorom Albaniju u UN sa namerom da otkriju istinu,situaciju i položaj Albanaca u toj dolini!Predviđen je i sastanak sa predstavnicima nadaleko čuvene istinoljubive i nadasve demokratske američke administracije kojoj će biti otkrivena istina o položaju Albanaca!

Ova vest je za rubriku verovali ili ne i da nije tužna,bila bi smešna!

Gospodo Albanci i ako je od vas,mnogo je!

Odmah treba istaći da ne postoji nikakva Preševska dolina,već se Preševo i Bujanovac nalaze u Vranjskoj kotlini,a Medveđa u Jablaničkom okrugu i nema nikakve fizičke,niti bilo koje druge veze sa predhodne dve opštine!Ovo je prva manipulacija,koja se bezbrojnim ponavljajnjem želi pretvoriti u istinu!

U opštinama Preševo i Bujanovac apsolutnu vlast čine isključivo albanske stranke! Raspolažu budžetom po svom nahođenju,koji se dopunjuje transferima iz budžeta Srbije,pa iako su nacionalna manjina u Srbiji u ovim opštinama deluju kao da su većina.

U Preševu,koje je bilo u ogromnom broju nastanjeno srpskim,sada živi 98% albanskog stanovništva!U Bujanovcu nadpolovičnu većinu čine pripadnici albanske nacionalne manjine i takođe vrše svu vlast bez uticaja Srbije i Srba,pa su Srbi manjina u sopstvenoj državi!Uz to u obrazovanju,kulturi,raznim inspekcijama,policiji,tužilaštvu,sudovima i svim drugim državnim institucijama godinama,nesmetano rade pripadnici ove nacionalne manjine!

Godinama iz ovih opština traje iseljavanje Srba,a umnožavanje "ugroženih" Albanaca

Tvrdimo da albanska nacionalna manjina u Srbiji uživa sva manjinska prava kao i ostalih 25 nacionalnih manjina koje u njoj žive i uključene su u društveni i politički život Srbije!

Jedino pravo koje im je zaista ugroženo u Srbiji je pravo da na njenoj teritoriji naprave još jednu svoju državu na Balkanu!To pravo,a na njihovu i žalost njihovih sponzora,im Srbija nikada neće priznati,niti dozvoliti odcepljenje jednog kvadratnog centimetra njene teritorije,ma koliko se trudili i koristili bilo koja nedozvoljena sredstva.

Dakle,ovaj odlazak je još jedan u nizu pritisaka na Srbiju,uz izmišljanje ugroženosti,uskraćivanju prava,teškog života ,ali i vrhunac hipokrizije njihovih sponzora sa kojima će se sastati i verovatno izdati saopštenje prepuno otrcanih floskula o zloj Srbiji i još gorim Srbima,a jadnim,nezaštićenim i ugroženim Albancima!

Zabrinjava nas što je aktuelna vlast zabila glavu u pesak,ne reaguje na ovakve aktivnosti,ćutke prelazi preko fabrikovanih izmišljotina,presnih laži i otrcavanja Srbije na svakom koraku i u svakoj prilici od strane njenih građana albanske nacionalnosti,valjda u nadi da će to samo od sebe prestati!

Neće gospodo vlastodržci!Zato država Srbija mora da reaguje svim raspoloživim diplomatskim sredstvima!

Gospodo Albanci,građani Republike Srbije iz Preševa,Bujanovca i Medveđe,prestanite da izmišljate da ste ugroženi,obespravljeni i da maštate o nekakvoj Velikoj Albaniji na teritoriji Republike Srbije.

Taj koji vam je to obećao grdno vas je prevario,zavadio sa prvim komšijama i prijateljima,a sa svoje ugodne daljine upravlja tuđom nesrećom i patnjom ostvarujući svoje strateške interese u ovom delu Evrope.

U pamet se Albanci u Preševu,Bujanovcu i Medveđi!

Navodi se u saopštenju potpredsednika Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici Dragana Nikolića Nike.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240