Beograd glasao NE na referendumu

Stanovnici Beograda u većini su glasali sa "Ne" na referendumu o izmenama Ustava u delu o pravosuđu.

U Beogradu je 45,4 odsto izašlih glasača zaokružilo "Da" prema 54,6 odsto koji su se opredelili za "Ne", naveo je večeras predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se iz štaba SNS.
To je potvrdio i pokret Ne davimo Beograd, koji navodi da su Beograđani danas na referendumu rekli "Ne" režimu Srpske napredne stranke i odbacili štetne promene Ustava. 
 
"Beograd je pokazao da ne pristaje na nove naprednjačke manipulacije i uništavanje demokratije u našem društvu. Uprkos tome što je referendum skandalozno organizovan, bez javne rasprave i po Zakonu o referendumu bez zakonske mogućnosti da opozicioni akteri organizuju kontrolore na izbornim mestima, rezultati pokazuju ogroman potencijal za promene na narednim izborima. Upravo zbog toga, pokret Ne davimo Beograd poziva građane da se prijave za kontrolore i da zajedno odbranimo svaki glas na narednim izborima", navodi NDMBG.
 
Dodaju da rezultati referenduma u Beogradu pokazuju veliko nezadovoljstvo naprednjačkom vlašću i veliku želju za promenama politike koja je dovela do uništavanja demokratije u našem društvu. 
 
"Rezultati referenduma pokazuju da je promena u Beogradu moguća, a ona bi mogla biti i prvi korak ka smeni vlasti i u celoj zemlji. Očekuje nas velika i dugotrajna borba, ali imamo razloga za optimizam", zaključuju u ovom pokretu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240