PSG: Na referendumu recite NE partijskom pravosuđu

Pokret slobodnih građana poziva građane da na predstojećem referendumu 16. januara glasaju protiv predloženih ustavnih promena.

Predloženi akt o ustavnim promenama neće suštinski doprineti jačanju nezavisnosti pravosuđa.

Predložene ustavne promene u teoriji i u nekom uređenom društvu bi možda i funkcionisale, ali imajući u vidu aktuelni politički kontekst i način na koji je ovaj dokument nastao jasno je da će efekti usvajanja ovih rešenja biti dugoročno štetni i dovesti do daljeg učvršćivanja partijskog pravosuđa u Srbiji.

Glasanjem protiv predloženih promena ne glasa se samo protiv teksta tog predloga, već protiv celokupnog konteksta u kom je ovakav dokument nastao – u atmosferi jednopartijskog parlamenta, odsustva javne rasprave, zatvorenosti medija za stručne debate o ovim najznačajnijim pitanjima za funkcionisanje države.

Pokret slobodih građana odbacuje paušalne opaske daće neizglasavanje ovog akta zaustaviti proces pridruživanja Srbije Evropskoj Uniji.

Taj proces je zaustavljen zbog potpunog urušavanja vladavine prava, uništavanja nezavisnih institucija, gušenje medijskih sloboda i ugrožavanja ljudskih prava.

Nijedan od tih problema neće biti ni rešen niti umanjen usvajanjem predloženih ustavnih promena.

Navodi se u saopštenju povereništva Pokreta slobodnih građana Vranja.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240