Dveri: Građani na referendumu da zaokruže NE

GrO Srpskog pokreta Dveri u Vranju poziva sve građanje Vranja kojima je stalo do budućnosti našeg grada i naše države, da na referendumu zakazanom za 16. januar 2022.g. izađu i zaokruže “NE”.

Zbog čega je to bitno, i zbog čega ovaj poziv upućujemo skoro mesec dana pre zakazanog datuma? Trenutna vlast u Srbiji je dobila nalog iz Brisela da na referendumu dobije potvrdu za izmene Ustava u oblasti pravosuđa.

Prethodno su u jednopartijskoj Skupštini Srbije usvojene promene zakona o referendumu, zahvaljujući kojima sada nije neophodno da na referendum izađe više od 50% punoletnih građana Srbije. Pritom se pripreme za referendum odvijaju u najvećoj mogućoj tišini.

Nema kampanje, nema jasnih instrukcija o kontroli glasanja, u medijima se o referendumu maltene i ne govori. Jasno je da Vlast želi da progura ovaj referendum bez mnogo buke, kako bi udovoljila stranim nalogodavcima, uz najmanje moguće nezadovoljstvo kod građana.

Referendum o izmenama u pravosuđu je, naravno, samo probni balon za mnogo ozbiljnije planove.

Ukoliko ovaj referendum bude uspešan i ukoliko građani ne pokažu jasnu i čvrstu volju tako što će glasanjem PROTIV pokazati da ne pristaju na podmetačine aktuelne vlasti, otvoriće se put za izbacivanje preambule o KiM iz Ustava Srbije, nametanje obavezne vakcinacije i stalnih kovid propusnica, naseljavanje migranata ili otvaranje rudnika litijuma širom Srbije od strane „Rio Tinta”, a to ne smemo dozvoliti ako želimo dobro Srbiji i građanima.

Zato: NE DAMO USTAV! NE DAMO SRBIJU! NE DAMO SVETINjE! RECI NE PROMENI USTAVA!

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240