Organizovan prijem za ekipu filma Južni vetar - ubrzanje

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković, priredili su prijem za reditelja filma ,,Južni vetar – ubrzanje’’ Miloša Avramovića i glumce Miodraga Radonjića i Nenada Herakovića.
Pozdravljajući goste zamenica gradonačelnika Zorica Jović kazala je da interesovanje Vranjanaca za film i rasprodate projekcije daju za pravo da budemo zadovoljni što je neposredno po beogradskoj premijeri film prikazan i u Vranju.
 
,,Sticajem okolnosti Vranje je više od dve decenije bilo bez bioskopa. Međutim, zahvaljujući Filmskom centru Srbije, grad je dobio najsavremeniju opremu, tako da smo nakon montiranja opreme u vranjskom pozorištu, u januaru, počeli sa projekcijama i evo skoro godinu dana bioskop ponovo radi.
 
Imamo bioskop na zadovoljstvo svih nas, ali posebno mlađe generacije, dece i tinejdžera, od kojih su mnogi možda po prvi put dobili priliku da gledaju filmska ostvarenja na velikom platnu.
 
I zaista film ,,Južni vetar – ubrzanje’’ privukao je veliku pažnju filmske publike, a posebno mladih, tinejdžera.
Verujem da će iz priče o Petru Marešu i ljudima oko njega izvući brojne pouke o iskušenjima pred koja nas život stavlja’’, rekla je zamenica gradonačelnika Jović.
 
Pozdravljajući goste predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković rekao je da mu je veoma drago što je deo ekipe našao vremena i posetio Vranje. On se osvrnuo na kulturne tekovine grada i podsetio da se u Vranju pozorišni život odvija već 125 godina.
 
U neposrednom i prijateljskom razgovoru bilo je reči o samom snimanju filma, o stanju u srpskoj kinematografiji, kao i činjenici da se trenutno mnogo radi u domaćoj filmskoj industriji
Govoreći o svom poslednjem ostvarenju, filmu ,,Južni vetar – ubrzanje’’, reditelj Miloš Avramović istakao je da su dramaturgija, režija i likovi novina u srpskoj kinematografiji, kao i da je produkciji bilo važno da bude samoisplativ, da ne zavisi od države, tim pre jer je reč o regionalnom projektu.
 
Nakon prijema reditelj Avramović i glumci poklonili su se vranjskoj publici nakon prve današnje projekcije.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240