Uhapšen vlasnik zalagonice u Vranju osumnjičen za pranje novca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Uhapšeni su A. H. (1989) policijski službenik PU Niš, faktički suvlasnik privrednih društava „Cash help“ i „Cash help plus“ Doo iz Niša, S. H. (1965) formalni vlasnik i odgovorno lice u privrednim društvima „Cash help“ i „Cash help plus“ Doo iz Niša, M. J. (1983) faktički suvlasnik privrednih društava „Cash help“ i „Cash help plus“ Doo iz Niša, J. M. (1988) i T. S. (1992) zaposlene u navedenim privrednim društvima.

Osumnjičeni A. H. se tereti da je u dužem vremenskom periodu, zajedno sa S. H. i M. J. posredstvom J. M. i T. S. davao kredite fizičkim licima bez ovlašćenja Narodne banke Srbije, u poslovnim prostorijama privrednih društava, koja su registrovana kao zalagaonice, „Cash help“ u Nišu i „Cash help plus“ Doo - filijalama  u Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Pirotu, Leskovcu i Kragujevcu.

Osumnjičeni su sa fizičkim licima zaklјučivali ugovore o zajmu gde su kao sredstvo obezbeđenja za povraćaj novca deponovali čekove građana ili administrativne zabrane, sa kamatama koje su  na godišnjem nivou iznosile od 65 do 133 procenta.

Izvršenim pretresom poslovnih prostorija i osumnjičenih, policija je pronašla gotovinski novac u iznosu od više od dva miliona dinara i deponovane čekove u vrednosti 35 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva  u Nišu.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastavlјaju rad na ovom slučaju.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240