Vlada Srbije: Zapošljava se 100 lekara i 200 medicinskih tehničara

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja najboljih 100 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, što je značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje i istovremeno doprinosi daljem razvoju srpske medicine, saopšteno je posle sednice Vlade.

Istovetan Zaključak donet je i u cilju zapošljavanja najboljih 200 diplomaca srednjih medicinskih škola.

„Vlada Republike Srbije na ovaj način podržava najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite“, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije usvojila je Program rasporeda i korišćenja subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2022. godini i za te svrhe izdvojila sredstva u iznosu od osam miliona dinara, koja se dodeljuju bespovratno i predstavljaju, kako se ističe – de minimis pomoć.

"Ta vrsta pomoći izražava se u bruto iznosu, odnosno u iznosu pre odbitka poreza i drugih naknada", precizira se u saopštenju.

Foto/Shutterstock

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240