Usvojen Nacrt odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu

Na 66. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković između ostalog članovi Gradskog veća usvojili su Nacrt odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu.

,,Odlukom o budžetu za narednu godinu predviđeno je povećanje prihodne strane za 12% u odnosu na početni budžet iz 2021. godine, pa su tekući prihodi projektovani na 2.801.686.000,00 dinara, a deficit na iznos 103.850.000,00,  odnosno 3,6% u odnosu na projektovane prihode. Rashodi su planirani u iznosu od 2.946.536.000, 00 dinara", rekao je gradski većnik Bojan Kostić.

Takođe, dodao je da je za Komunalni program predviđeno 555 miliona dinara, od toga 230 miliona za saobraćajnice, a ostatak za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, održavanje javne rasvete i izradu planske dokumentacije za dalju rekonstrukciju Zdravstvenog centra, odnosno Doma zdravlja, ATD ambulante i odeljenja Neurologije.

,,Za oblast poljoprivrede planiran je 41 milion, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu. U narednoj godini akcenat je stavljen na unapređenje i zaštitu životne sredine na teritoriji grada Vranja. U tom smislu  veoma je značajan projekat ,,Čista Srbija”, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom građevine, na osnovu kojeg  su obezbeđena sredstva u visini od 60 miliona dinara za izgradnju 140 km fekalne kanalizacije u selima na teritoriji grada Vranja.

Iz budžeta grada u narednoj godini  izdvajaju se  sredstva u visini od 120 miliona dinara za projekte koji se realizuju u saradnji sa republikom i to za izgradnju stanova za pripadnike Službi bezbednosti, Centra za vanredne situacije, vrtića u naselju Raška i rekonstrukciju Zdravstvenog centra”, naglasio je Kostić.

Takođe, na današnjoj sednici usvojen je Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama. Razmatrani su i usvojeni predlozi mera za unapređenje podrške podsticajnom roditeljstvu i ranom razvoju dece, kao i Predlog odluke o odobravanju subvencije za samozapošljavanje.

Gradski većnici usvojili su i Predlog Rešenja o utvrđivanju cena usluge u okviru taksi tarife, po kojoj se taksi prevoz mora obavljati na teritoriji grada Vranja.

Usvojen je i zahtev PU ,,Naše dete”  za obustavu rada u trajanju od 120 radnih dana u vrtiću ,,Dečija radost”, u Ulici Kneza Miloša, počev od 13. decembra 2021. godine, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji. U navedenom terminu mališani iz ovog vrtića biće raspoređeni  po ostalim vrtićima Predškolske ustanove.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240