Održana javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu

Pred početak javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu, zamenica gradonačelnika Zorica Jović istakla je da je ova odluka  jedna od najznačajnijih za funkcionisanje i rad lokalne samouprave.

,,Predlog budžeta grada za narednu godinu je pre svega realan, jer su rashodi približno jednaki prihodima. Prihodi su realno ostvarivi, a rashodi su planirani u skladu sa prilivom sredstava u budžetu. Prilikom kreiranja budžeta vodilo se računa da budu obuhvaćene sve oblasti i svi resori. Moram da istaknem da je predlog budžeta za 2022. godinu veći u odnosu na budžet za 2021. za nekih 300 miliona dinara, dok je u odnosu na 2016. godinu, kada je ovo rukovodstvo preuzelo vlast, budžet veći za oko 500 miliona dinara.

Pored realnih priliva koji se redovno ostvaruju u budžetu, vrlo je bitna podrška koju lokalna samouprava ima od strane republike. U 2022. godini radiće se u skladu sa prilivom sredstava u budžetu i rukovodstvo grada trudiće se da izvršenje budžeta približno bude planiranom budžetu”, rekla je zamenica gradonačelnika.

 Član Gradskog veća Bojan Kostić dodao je da je predlog budžeta urađen u skladu sa predlozima gradskih većnika i nadležnih službi. ,,Na javnoj raspravi biće prezentovan Nacrt odluke o budžetu u cilju informisanja prisutnih, ali i pružena mogućnost da građani daju svoje predloge, komentare i sugestije, na osnovu kojih se nacrt može korigovati i dopuniti, kako bi bio još bolji i u interesu cele lokalne zajednice. Ukupan budžet je planiran na iznos od 2.950.000.000 dinara.

Od toga za kapitalne investicije planirano je 470 miliona dinara. Neki od njih su izgradnja vrtića u naselju Raška, realizacija projekta ,,Čista Srbija” vrednosti 70 miliona evra,  kojim je predviđena izgradnja fekalne kanalizacije u dužini od 140 km u gradskim i ruralnim područjima na teritoriji grada Vranja, zatim rekonstrukcija celokupne javne rasvete na teritoriji grada Vranja.

U narednoj godini naglasak u budžetu stavljen je na realizaciju kapitalnih investicija i na ekologiju i zaštitu životne sredine”, zaključio je Kostić.

U diskusiji tokom javne rasprave, u sali Skupštine grada građane je najviše zanimalo ulaganje u infrastrukturu, pre svega asfaltiranje i rekonstrukcija gradskih i seoskih puteva, kao i izgradnja vodovodne i fekalne kanalizacione mreže.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240