Usvojen drugi rebalans budžeta grada Vranja

Odbornici Skupštine grada Vranja na današnjoj sednici usvojili su Odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu grada Vranja za 2021. godinu, odnosno drugi rebalans budžeta, koju je obrazložio Bojan Kostić, gradski većnik.

,,Ukupna projekcija budžeta koja se predlaže drugim rebalansom je 3.286.904.000,00 dinara, što je za 193 miliona više u odnosu na prethodni. Glavni razlozi za to su povećanja na prihodnoj strani budžeta, vezano za ostvarenje većih prihoda od poreza na zarade i od doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta”, rekao je Kostić.

Takođe, dodao je da se iz budžeta grada izdvajaju značajna sredstva za projekte koji se realizuju zajedno sa Republikom.

,,Grad Vranje izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije i stanova za pripadnike snage bezbednosti sufinansira sa oko 75 miliona dinara. Za finansiranje nadzora nad radovima na rekonstrukciji Zdravstvenog centra i  izgradnje kotlarnice na bio masu iz budžeta grada izdvaja se oko 20 miliona. Za saobraćajnu infrastrukturu predviđena su sredstva u iznosu od 278.500.000 dinara, za predškolsko obrazvanje 504.273.000 dinara, dok su za funkcionisanje i održavanje škola na teritoriji grada predviđena sredstva u iznosu od 257 miliona dinara”, dodao je gradski većnik.

Takođe, dodao je da su ovim rebalansom značajna sredstva opredeljena  za uređenje puteva i izgradnju vodovodne mreže u seoskim mesnim zajednicama, kao i izgradnju sportskih terena. Nakon toga, usvojena je Odluka o konverziji potraživanja poverioca u trajni ulog Holding kompanije Pamučni kombinat ,,YUMCO”.  

Odluka je doneta u skladu sa preporukom Vlade RS, koja je dala saglasnost da svoje nenaplaćene prihode u holding kompaniji  ,,YUMCO” konvertuje u kapital ovog preduzeća i preporučila svim ostalim državnim poveriocima da učine isto.

Takođe, usvojeni su i Izveštaji o izvršenju budžeta grada Vranja za periode od 01.01.2021. do 30.06.2021. i od 01.01.2021. do 30.09.2021. godine. Gradski parlament dao je zeleno svetlo na Odluku o izradi druge izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Vranja, Odluku o boji i načinu označavanja vozila i opreme komunalne milicije grada Vranja, kao i na Odluku o izmeni i dopuni odlike o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Vranja.

Takođe, usvojen je Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća ,,Parking servis” Vranje za 2021. godinu i Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2021. godinu sa Finansijskim planom.

Odbornici su usvojili i Rešenje o imenovanju Jelene Marković za glavnog urbanistu grada Vranja, kao i Odluku o sprovođenju Javnog konkursa za imenovanje direktora JP ,,Uprava Banje”, Vranjska Banja.

Na današnjoj sednici usvojeni su i Rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih odbora pojedinih javnih preduzeća i ustanova i članova školskih odbora pojedinih srednjih škola na teritoriji grada Vranja.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240