Mali fudbaleri Prestiža sliku kupljenu za Vukana uručili Dečjem odeljenju vranjske Bolnice

Vranjska škola fudbala Prestiž kupovinom slike "Anđeli" - Ive Meštrović u Narodnom univerzitetu učestvovala je u humanoj akciji koja za cilj ima sakupljanje novca za lečenje Vukana Stoiljkovića koji boluje od mišićne distrofije.

Svih 130 malih fudbalera jedne od najmasovnijh škola fudbala uzrasta od 6 do 12 godina u Pčinjskom okrugu udružili su se da zajedničkim snagama pomognu malom Vukanu.

Polaznici ove škole fudbala poznati su po svom humanitarnom radu, iza sebe imaju preko 100 akcija sličnog karaktera, sakupili su preko 300 hiljada dinara u humanitarne svrhe, organizovano su učestvovali i na bazarima koji su u našem gradu održani za prikupljanje pomoći Vukanu.

Nekolicina dečaka, malih fudbalera sa svojim trenerom, Jovanom - Jocom Ristićem danas su doneli kupljenu sliku i donirali je Dečjem odeljenju, Opšte bolnice vranjskog Zdravstvenog centra.

"Kao mali, sa 8 godina sam jednom sa bronhitisom ležao ovde u Bolnici i bio sam mnogo uplašen. Zato smo i hteli da sliku donesemo ovde da ova deca koja se leče znaju da nisu sama." - priča o razlozima odluke da se slika donira dečjem odeljenju, Luka koji nekoliko godina trenira fudbal u Prestižu.

Mateja pak se zahvaljuje svima koji su do sada učestvovali u prikupljanju pomoći za malog Vukana i kaže da je potrebno još malo da svi zajedno uspemo da pomognemo Vukanu i poziva sve koji se do sada nisu uključili da im se pridruže.

"Želja nam je da Vukan ozdravi i da sa nama zaigra fudbal!" - sa osmehom na usnama i sa punim srcem, jednoglasni su bili danas u svojoj nameri mali fudbaleri Prestiža.

"Zahvaljujem se svima koji su se uključili u akciju za pomoć malom Vukanu i što su odabrali da sliku koju su kupili doniraju našem Dečjem odeljenju - kada je to od dece deci, to je nešto posebno! - zahvalio se danas upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Nikola Popović malim donatorima, sportistima i humanitarcima i istakao:

"Slika će biti postavljena na Dečjem odeljenju sa istaknutom posvetom u znak zahvalnosti i solidarnosti za brigu o našoj deci u ovom konkretnom slučaju, za malog Vukana!".

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240