Dve porodice sa teritorije Vranja dobile bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće

U okviru programa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na čitavoj teritoriji Republike Srbije, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, potpisani su ugovori sa porodicama koje su zadovoljile kriterijume konkursa.

Sa područja grada Vranja konkurisale su 4 porodice, a sredstva su dobile dve i u Ministarstvu za brigu o selu potpisale ugovore o kupovini seoske kuće.

Porodica Bojana Zdravkovića iz Vranja zahvaljujući ovom programu preseliće se u Dubnicu u kuću sa okućnicom, dok će porodica Aleksandra Spasića iz Gornjeg Stajevca nastaviti da gradi svoj život u Tibuždu.

U ime grada Vranja, kao partnera u realizaciji ovog programa Ministarstva za brigu o selu, Ugovor o kupovini ovih kuća potpisao je većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković.

Vrednost seoske kuće sa okućnicom, koju su zainteresovani sami pronalazili, nije mogao biti iznad 1,2 miliona dinara (10.000 evra), a ceo program se sprovodi u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava koje vrše procenu tržišne vrednosti i proveravaju da li su regulisani imovinsko-pravni odnosi te nepokretnosti.

Do sada je iz ovog programa Ministarstva za brigu o selu dodeljeno 651 kuća na teritoriji Republike Srbije.

Podnosioci prijave na konkurs bili su bračni i vanbračni parovi, mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice i samohrani roditelji, do 45 godina starosti koji su žele da započnu svoj život na selu tako što će se osamostaliti iz roditeljskih domova ili iz gradova preći da žive na selo.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240