Predsednik Skupštine grada Jagodina i lider Jedinstvene Srbije Dragan Markovć Palma kaže da će do kraja maja sledeće godine Jagodina imati 10 otvorenih fabrika u kojima će raditi skoro 3.000 ljudi. Na turističkoj manifestaciji "Dan otvorenih

vrata" koja se šesti put organizuje u Jagodini Marković je rekao da "ne postoji nijedan grad u Srbiji koji može time da se pohvali", prenosi Tanjug. Naglasio je da je mnogo stranaca kupilo stanove u Jagodini.

"Kada sam pre neko veče čuo koliko je stranaca kupilo stanove u Jagodini, slobodno možemo da kažemo da je Jagodina centar Evrope i Evropske unije. Preko 50 nacija kupilo je stanove u ovom gradu", istakao je Marković.Naveo je da su strani investitori u Jagodini najveći ekonomski ambasadori i srpsko-jagodinski predstavnici."Gde god se oni nađu u Evropi oni hvale Srbiju i Jagodinu kako Srbija ima najbolje uslove za investitore, kako se u Jagodini najbrže dobije dozvola za izgradnju. Kod nas se dozvola dobije za pet dana.

Oni pune i budžet Srbije", rekao je Marković.Istakao je da Jagodina za šest meseci ima suficit od preko 30 miliona evra. U ime JS-a zahvalio se Vladi Srbije što je "stvorila ambijent da strani investitori slobodno mogu da dođu u Srbiju, da imaju sigurnost, da dobiju subvenciju i logistiku".Dodao je i da mu smeta kada se poslanici svađaju u parlamentu."Umesto što se svađaju bolje da pričaju koliko je ko fabrika napravio u Srbiji, ko je šta uradio za svoj grad. Samo se svađaju ko je veći ili manji lopov. Neću reći da su političari lopovi, već da su manje ili više sposobni ili nesposobni. Nesposobni treba da odu", istakao je Marković.Najavio je da turiste u Jagodini sledeće godine čeka novo turističko iznenađenje ali nije želeo da otkrije šta je u pitanju.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240