Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja u Beograd dolazi 20. avgusta, razgovarati o povećanju penzija i plata u javnom sektoru, ali da to ne sme da ugrozi javne finansije i budžet Srbije.

Mislim da tu neće biti problema jer ja nisam široke ruke po tom pitanju", kazao je Vučić okupljenuim novinarima prilikom današnjeg obilaska Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.Vučić je istakao da je pri odlučivanju o povišicama za zaposlene u javnom sektoru i penzionere, neophodno voditi računa o stanju državnog budžeta i javnim finasijama i da u tome ne sme biti široke ruke.
-Tražićemo povećanje plata i penzija, ali nikako nećemo dopustiti da bude ugroženo stanje javnih finansija i budžet- rekao je Vučić.

Premijer je u prethodnom periodu izjavio da su se  stekli uslovi da do kraja ove godine plate budu povećane 360.000 ljudi u prosveti, zdravstvu, vojsci, policiji i socijalnim radnicima, kao i penzije.

Podsećanja radi, plate u javnom sektoru i penzije su, po sporazumu sa MMF-om, smanjene od novembra 2014. godine, za oko 10 odsto, a bilo je predviđeno da se te isplate ne povećavaju do kraja 2017. godine.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240