Osim dva hektara plaže, koju su na poklon dobili Jagodinci, u Paraliji postoji i srpska kancelarija koja pomaže turistima, ali i sveštenik SPC za njihove duhovne potrebe . Grcki grad Paralija nije vise obična turistička destinacija, jedna od

utabanih slonovskih staza srpskih turista. U Paraliji sada ima i komad srpske obale, kancelarija koja pomaže turistima iz naše zemlje, a koju vode aktivisti političke stranke Jedinstvena Srbija. Od ovog leta tu je i sveštenik Srpske pravoslavne crkve tokom cele turističke sezone. Predsednik Skupstine grada Jagodine Dragan Marković Palma, kojeg je  telefonski poziv novinara politike zatekao baš u Paraliji, odavno se ovde ne oseća kao običan turista.

Ja u Paraliju dolazim 32 godine sa porodicom. Treba mi oko pet sati vožnje, ako nema gužve na granici, blizu je auto-puta i svi govore srpski, vlasnici hotela, prodavnica. Neću da idem na egzotična ostrva, hoću da budem jedan od običnih ljudi, da jedem giros koji i oni jedu, da sa njima sedim na plaži. Sa našim ljudima ovde se slikam bar dvesta puta svakog dana, kao da sam mladoženja na svadbi. Stalno me zaustavljaju, a ja neću nikoga da odbijem – kaže Markovic  za Politiku.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240