Premijer Aleksandar Vučić započeo je danas posetu Preševu i Bujanovcu sastanakom sa predsednikom opštine Preševo Ragmijem Mustafom, dok građani kažu da im poseta premijera mnogo znači, prenosi Tanjug.

Nakon sastanka u Opštini premijer će obići vanbolničko porodilište i Centar za prihvat migranata, a zatim će posetiti i Bujanovac, gde bi trebalo da obiđe narodne kuhinje Crvenog krsta i da se sastane sa Srbima u tom gradu.

Na ulicama Preševa primetan je veći broj policije, a ispred Prihvatnog centra veći broj migranata čeka da se prijave nadležnim organima.

U poslednjih nedelju dana, prema podacima Crvenog krsta, u Preševo svakodnevno pristiže između 800 i 1.000 migranata.

U poslednja dva meseca desetine hiljada migranata prošlo je kroz Srbiju, najviše preko ovog dela zemlje.

S premijerom su danas u posti Preševu i Bujanovcu ministri Zlatibor, Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, kao i direktor Policije Milorad Veljović i direktor Kancelarije za jug Srbije Zoran Stanković.

Izveštaču Tanjuga građani Preševa su rekli da smatraju značajnom posetu premijera, te da očekuju da će se na licu mesta uveriti u kako teskim uslovima se tamo živi, pre svega jer nema posla, ali zato što ne znaju kada će biti bolje. 

Kada je reč o talasu migranata, koji je posebno pogodio ovu opštinu, stanovnici Preševa kažu da njihov dolazak nije promenio način života u toj opštini, jer obični građani s njima nemaju gotovo nikakav kontakt.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240