Vranjski maratonci u protekloj godini zadovoljni su na način na koji su predstavljali grad Vranje. Pored standardnih učešća na trkama u SRbiji gde su nastupili u petnaestak različitih gradova mogu se pohvaliti i učešćima na inostranim trkama u sledećim zemljama: Slovačka, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Makedoniji, Grčka i Francuska. Posete gradovima kao što su Bratislava, Beč i Pariz nisu ostavili ravnodušne članove kluba.

Sportski uspesi kao ono najbitnije su takodje obeležili proteklu sezonu. Mesta na postolju su obezbedili Dunja Mihajlović, Jelena Stoiljković, Milan Andjelković i Nikola Janjić počev od trka u Skoplju, Kavadarcima i Niškoj trkačkoj ligi. Najjači utisak sezone je oboren državni rekord Kristijana Stošića na 50km čime je klub a i naš grad upisao u istoriju atletike. Učešća na svetskom prvenstvu u ultramaratonu je samo pokazalo da je Kristijan u vrhu naše atletike. Pored toga osvojena su i dva druga mesta na državnim prvenstvima u maratonu i trci na 10 kilometara. 
Treći vransjki polumaraton je ove godine imao preko 500 učesnika i okupio sam vrh srpske atletike (Olivera Jevtić, Marko Ranković...). Vranjskii maratonci nastavljaju i naredne godine sa učešćima na trkama.

TK
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240