Dinamo u subotu dočekuje ekipu Žarkova u okviru 22. kola Prve lige Srbije.

U poslednjih pet utakmica Dinamo je popravio svoj skor i po rečima Dragana Antića trenera vranjske ekipe krenula je serija sa bodovima. Po njegovim rečima, Dinamo će u drugom delu prvenstva stvoriti jak tim i sami tim konkurisati za prva dva mesta na tabeli i ulazak u Super ligu.

"Mislim da smo na pravom putu u poslednjih pet utakmica, ne računajući utakmicu sa Metalcem. Gde smo kiksnuli u poslednjim sekundama. To je moglo da se desi i na Zlatiboru, što je posledica pada koncentracije pojedinih igrača koji malo intelektualno zaostaju za Prvu i  Super ligu. Moram to naglasiti, zato što igrač sa takvom inteligencjom nije za tu ligu. Sa takvim greškama ti igrači nisu ni za Srpsku ligu ni za Zonašku. To ne možemo promeniti. Mislim da smo dobro igrali protiv Zlatibora, imali smo dve, tri šanse. Ja sam zadovoljan, zato što je Zlatibor jedanaest utakmica bez poraza. Mi smo dobro igrali, pogotovo u drugom poluvremenu. Dali smo gol. Imali šanse. Ali smo nakraju sve to „prosuli“. Za malo smo izgubili u 94. minutu. Spasao nas je golman Popović. To ne sme da se dešava ekipi koja ima ambicije za Super ligu. Nadam se da ćemo takve greške da iskorenimo. To možemo da popravimo samo ako dovedemo malo kvalitetnije igrače. Na pragu smo toga, pregovaramo sa dosta igrača. Ima dosta ponuda, gde sami hoće da dođu kod nas. Mislim da ćemo stvoriti jak Dinamo, koji će konkurisati za prva dva mesta za ulazak u Super ligu", rekao je Antić.

"U subotu moramo pobediti. Poslednje tri utakmice kod kuće smo sve dobili. Krenula nam je serija sa bodovima, što govori da smo na dobrom putu. Sada smo igrali sa prinudnim sastavom i pojedincima koje sam ja svojom greškom doveo. Ali nismo imali ni smeli da dajemo toliko para koliko su igrači tražili. Sada je bolja situacija. Tražimo igrače sa kvalitetima da budu pre svega ljudiu, da bude igrač prvenstveno kvalitetan kao čovek, najbitnije mi je da ima karakter. Kvalitet nadoknađujemom borbom, željom i dobrim odnosom među igračima. Najbitnija je dobra, porodična atmosfera u svlačionici. To nas je krasilo prethodne tri godine koliko sam u klubu. A sada to nije tako, ali šta je tu je. Sezona se završava za dva kola. Potrudićemo se da uzmemo maksimalno bodove: tri, četiri ili šest. Sa šest bih bio najzadovoljniji. Ali i sa četiri neću biti nezadovoljan. Od zime ćemo krenuti u nove pobede. Sa novim klincima će Dinamo biti onakav kakav i treba da bude. A to je Super liga. Neće igrati Lefteris Matsukas zbog povrede i Filip Stamenković zbog kartona. Svi ostali su spremni i mislim da ćemo u subotu, uz podršku naših vernih navijača, osvojiti nova tri boda. Zatim sreda gostovanje, da završimo prvi deo i da punimo motore za sledeću sezonu", istakao je Antić.

Nećemo gubiti bodove kod kuće, kaže Miloš Antić i dodaje: "Sada je bolje. Poslednje tri, četiri utakmice smo se vratili tamo gde treba  da budemo. U subotu idemo na pobedu. Kod kuće se nadam da ne gubimo bodove više, kao što je bilo na početku. To nas je koštalo toga gde smo sada. Četiri, pet bodova je za Dinamo ništa. Uz nova pojačanja se vraćamo tu gde nam je mesto" rekao je na konferenciji Miloš Antić.

Davor Nedeljković ističe da je podrška navijača neophodna zato što Dinamo ne očekuje lak meč: "Očekuje nas teška utakmica. Dolazi nam ekipa Žarkova koja ima dobre igrače. Ostala su još dva kola. Ovo je poslednje kolo na našem terenu. Mora svako od nas da pruži svoj maksimum, kako zbog kluba tako i zbog navijača".

"Igraćemo sa Žarkovom kao i sa svakim drugim, napadački. Mi ne znamo da se branimo. Mi znamo da igramo samo napred. Naša glavna parola je presing, ofanziva i za gol više. Mislim da smo bolji od Žarkova. Ne samo po tabeli. Zato što su po tabeli sve ekipe izjednačene. Svako svakoga može da pobedi, što ste i videli. Ali se nadam da Dinamo kući ne daje više nikome bodove. Na našem terenu više nemamo pravo na kikseve", dodaje šef struke Dinama.

Utakmica se igra u subotu 30. novembra od 13. časova na Jumkovom stadionu.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240