Na osnovu teksta, koji je izašao na portalu Vranjske, u kome je Novica Tončev rekao da Ženski fudbalski klub Dinamo pravno ne postoji i da kao takav nema uslova da se takmiči, oglasio se saopštenjem ŽSU Dinamo u kome se kaže: 

Dana 29. jula ove godine, na osnivačkoj skupštini u Vranju, izglasano je formiranje ženskog kluba i ŽSU i udruženje kao takvo egzistira i trebalo bi da se takmiči u Vranju, Srbiji, kad se oko toga steknu odgovarajući uslovi.

Odziv devojičica, budućih igračica je bio veći od očekivanog. Stoga smo odlučili da formiramo žensku fudbalsku ekipu ŽSU Dinamo i da pokušamo da se prijavimo za "Razvojnu ligu" koja, inače, nema takmičarski status. Zašto gospodin Tončev brka lončiće u ovoj situaciji, stvarno ne znamo - navode iz vranjskog kluba.

U saopštenju se dodaje da je Tončevljeva "neupućenost ili loša informisanost dovela do toga da se oglasi sa nepotpunim informacijama". Neupućenost se odnosi na registraciju, ne ide više kao ŽFK (Ženski fudbalski klub), nego kao ŽSU (Žensko sportsko udruženje). Mi nesposobni iz ŽSU Dinamo učinili smo sve što je bilo u našoj moći po pitanju registracije Udruženja.

Iz APR-a po zakonu rešenje stiže u roku od pet radnih dana. Pravdajući se što ne stiže, lica iz APR-a su nam poručila da sve kasni zbog godišnjih odmora.

U izjavi gospodina Tončeva se kaže: "Da smo zbog toga veštiji na rečima, nego na delima"! Nije baš tako; naši predstavnici su bili u Vučju na koferenciji klubova, čak su i žrebani u kalendar takmičenja.

Na konferenciji je osobama koja vode takmičenja predočeno o kakvom se problemu radi i od strane gospodina Ristića smo dobili informaciju da "privedemo administraciju kraju", sa mogućnošću da liga odloži naša prva dva kola i da se tim u takmičenje uključi naknadno.

Podsećamo gospodina Tončeva da je to takmičenje devojčica od 10 do 15 godina, da se liga zove "razvojna", da nema takmičarski karakter, a da se odvija pod patronatom FS Srbije, barem što se tiče troškova takmičenja.

A sad malo o onome na šta se gospodin Tončev poziva, a to je da FS RIS sa njim na čelu radi u skladu sa zakonom i fudbalskim propisima, a o regularnosti da ne govorimo. O tome bi mi iz ŽSU Dinamo mogli da polemišemo sa gospodinom Tončevim. Valjda je predsedniku FS RIS-a u interesu da se u regionu razvija fudbal, pa makar bio i ženski.

Da FS RIS podrži formiranje novih klubova, a da iz "razvojne lige" timovi ne odustaju od takmičenja (ŽFK Jagodina). Da lige na teritoriji FS RIS broje pun broj klubova, a ne da svaka druga liga pod jurisdikcijom FS RIS-a ima neparan broj članova (Zona JUG 17 ekipa, Omladinska liga 13 ekipa).

Što se nas tiče, ŽSU Dinamo klub će se formirati, biće registrovan u APR-u zbog devojčica koje okupljamo, koje treniraju, igraćemo prijateljske mečeve, a vi gospodine Tončev vodite i dalje računa o našoj nesposobnosti i regularnosti takmičenja na nivou FSRIS-a - navodi se u saopštenju ŽSU Dinamo.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240