Dinamo u okviru 4. kola Prve lige Srbije igra na svom terenu protiv ekipe Metalca.

Tim povodom održana je konferencija za medije, na kojoj se šef stručnog štaba Vranjanaca Uroš Kalinić osvrnuo na utakmicu u Kragujevcu.

"Mi smo odigrali jednu jako dobru utakmicu u Kragujevcu. Nama vrlo važna tri boda. To je direktan duel sa rivalom koji ima ambicije za ulazak u viši rang. Očekivali smo jako tešku utakmicu i zbog toga smo je jako dobro i pripremili. To je do sada naša najbolja utakmica koju smo odigrali u ovom prvenstvu. Igrali smo strpljivo. Igrali smo jako organizovano, taktički, disciplinovano. Svaki igrač se podredio kolektivu, a to je ono što mi od njih i očekujemo. Mi imamo jako dobre individualce u ekipi. Imao jedan od najboljih timova u ligi. Ali dok ne počnemo da igramo kao tim, nećemo ostvarivati partije kakve tražimo. Ova je bila baš takva, po meni. I pobedili smo ozbiljnog rivala. Oduzeli smo im bodove kod kuće. Mi smo ostali na prvoj poziciji. Nastavili smo niz pobeda. To nam je bitno", istakao je Kalinić. Trener Dinama kaže da ja Metalac mlada ekipa koju ne treba olako shvatiti.

"Metalac je mlada, talentovana ekipa, takođe sa ambicijama za ulazak u viši rang. Očekuje nas teška utakmica. Međutim mi igramo kod kuće. Iskoristio bih priliku da pozovem naše navijače da dođu u što većem broju. Zato što nam je podrška sa tribina jako potrebna i značajna. Ako uđemo u utakmicu sto posto pripremljeni, sa svim onim što nas inače krasi, agresijom, disciplinom, organizacijom, neće izostati pobeda. Jako nam je bitno da se zadržimo na prvoj poziciji. Čeka nas jako težak posao. Metalac je kvalitetna ekipa, ali smo i mi kvalitetni i ako odradimo onako kako se dogovorimo, neće biti problema".

Novajlija Nikola Jaćimović koji je došao iz  makedonske prve lige, iz ekipe Pobede, kaže da je Dinamo kompletno fenomenalan  i da svi rade zajedno kako bi se vratili u Super ligu:

"Nadamo se, da ćemo put kojim smo krenuli, zadržati. Imamo tri pobede u tri kola. I nadamo se da će ovo biti četvrti trijumf, koji ćemo upisati u nedelju. Meni je sadašnji trener Metalca Aleksandar Stanković bio šef u Bežaniji, tako da vrlo dobro poznajem njegov stil igre. Mislim da će biti dobra utakmica u nedelju".

Božidar Veškovac je igrač koji već duži vremenski period igra u Dinamu. I on kaže da će u nedelju biti teška utakmica i dodaje:

"Slavili smo prošlo kolo. Odigrali smo dobru utakmicu u Kragujevcu, gde smo pobedili sa 4:0. Okrećemo se ovoj utakmici. Treba da se nametnemo od prvog minuta, da uđemo dobro u utakmicu. Da ispoštujemo sve zahteve trenera. Da uđemo borbeno, jako i mislim da rezultat neće izostati pred našim navijačima.

Veškovac je pozvao sve navijače i zahvalio se na njihovoj podršci u Kragujevcu.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240