U Vranju je, nakon 15. godina osnovan ženski fudbalski klub koji će funkcionisati pod okriljem Dinama.

Predsednik Dinama Dragan Antić je odavno razmišljao da ideju sprovede u delo, zato što ga je veliki broj devojčica pitao da li mogu da treniraju u klubu. Od danas je počeo sa radom ŽFK Dinamo Vranje.

„Veliki broj devojčica se duži vremenski period raspitivao da li može ikako da trenira i tako sam došao na ideju da osnujem ženski fudbalski klub Dinamo“, kaže predsednik Dinama.

„ Grad od 80.000 stanovnika treba da ima ženski klub. Mislim da će to zaživite, zato što ima mnogo devojčica koje vole da igraju fudbal. A zašto im ne priuštiti to zadovoljstvo da mogu da se iskažu na terenu, da se bave sportom koji vole i da ih odvojimo od ulice“, ističe Antić i dodaje:

„Ja sam se prijatno iznenadio kada sam video ovoliki broj devojčica. Puno mi je srce zbog ove dece. To neće koštati grad ništa, niti Dinamo. Novac je iz fonda za razvoj sporta.  To je super ideja i za grad i za okolinu. Za trenera sam doveo Danijelu, zato što je znam dugi niz godina. A ko će voditi bolje klub od nekoga ko je bio dugogodišnji reprezentativac. Ona zna odlično svoj posao.Moći će mnogo toga da im pokaže i da ih nauči. Treniraće preko leta dva do tri puta nedeljno, ali će se treninzi od septembra intezivirati. Siguran sam u to da će od ovih devojčica biti i reprezentativki zato što vidim da pojedine barataju loptom bolje od mogih starijih fudbalera“, naglašava Antić.

Danijela Stojiljković, trener novoosnovanog vranjskog ženskog fudbalskog kluba, se aktivno bavila fudbalom 30.godina.

„1984. krenuo je sa radom ženski fudbalski klub u Vranju. Iz tog kluba je izašlo mnogo dobrih devojaka koje su igrale za reprezentaciju. Što se tiče moje karijere, nakon Jumka sam igrala u niškom Mašincu, Grčkoj, zatim u Napredku iz Kruševca gde sam i završila profesionalnu karijeru.  Tridesetak godina sam igrala ženski fudbal. Bila deo reprezentacije“, ističe trener ŽFK Dinamo.

„Ja mislim da ljudi nisu svesni koliko će grad dobiti formiranjem ženskog fudbalskog kluba Dinamo. Prvenstveno će deca biti u zdravoj sredini, bavljenje sportom ih sklanja sa ulice. Ovo je prava stvar. Pre svega za samu decu, za roditelje ali i za grad.  Ne sumnjam da će odavde izaći mnoge reprezentativke“, kaže Stojiljkovićeva.

„ Iskreno da vam kažem nisam se nadala da će biti ovoliki odaziv. Zato što je raspust, odmori, roditelji su sa decom van Vranja.  Ovde je dvadesetak devojčica. Posle 15. godina nepostojanja ženskog fudbalskog kluba u našem gradu, dvadeset devojčica na samom početku... ja sam oduševljena. Pored ovih devojčica, želja mi je da ih bude još toliko. Mislim da će dolaziti kada krene škola. Treba vremena i rada, kako bi došle do ranga takmičenja. Najveći uspeh za jednog trenera je da kada od deteta koje ima dve leve ili dve desne noge, upornim radom napravi reprezentativca. A ovde će biti toga“ tvrdi trener ženskog vranjskog kluba.

Osmogodišnja devojčica Lana Stanojević čija je majka bila dugoodišnji golman, deo je novoosnovanog tima. Krenuće, kako kaže, stopama svoje majke, kao i njena sestra. Poziciju na kojoj će igrati, odrediće trener.

Anđelija Mitić igra fudbal od svoje sedme godine ali nije do sada imala gde da trenira. Čim joj je tata pokazao za osnivanje kluba, jedva je dočekala da se prijavi. Želja joj je da igra na poziciji napadača.

Danas su buduće fudbalerke podeljenje u dve grupe, gde su se oprobale prvi put na velikom terenu, što do sada nisu imale prilike.

TK 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240