Fudbalski klub Dinamo  ima novog trenera, a na mesto šefa stručnog štaba Vranjanaca  došao je Uroš Kalinić. On je zamenio Dragana Antića i u budućnosti će komandovati timom iz Vranja.

Uroš Kalinić je ambiciozan, mlad, željan dokazivanja i ovo mu je možda i najveća odskočna daska za dalju karijeru,  rekao je na komnferenciji za medije predsednik vranjskog kluba Dragana Antića i dodao da je Dinamo pravi klub za Kalinića, koji će mu napraviti karijeru.


"Odlučili smo se za Uroša zato što ima isti stil igre kao što sam i ja gajio, napadački , sa puno presinga. Imao sam ponude mnogih trenera koji su hteli da dođu. Ali ja nisam od onih trenera koji žele da igraju defanzivu, već uvek za gol više. A on je jedan od tih. Mlad, perspektivan i ubeđen sam da on može to da ostvari. Naravno uz moju pomoć, pomoć svih u klubu i naših pomoćnih trenera koji su tu. Mi smo jedan tim. I ja sam ubeđen da ćemo, sa njim na čelu, da se vratimo tamo gde nam je mesto. Najteži dan u životu mi je bio kada smo ispali iz Super lige. Bolje da su me streljali, nego što mi se to desilo. Previše sam opterećen različitim obavezama, zato sam i doveo Uroša, da se malo rasteretim, jer kao predsednik i trener imam milion obaveza i ne mogu da se skoncentrišem na sve. Uroš će imati našu punu podršku u svakom pogledu. Siguran sam da on to može da iznese", kaže Antić.

 
Dinamo ima već svoj sistem rada i sistem igre, koji je prepoznatljiv i koji treba da se zadrži. Ja u tom smislu neću ništa menjati. Ja sam došao ovde ne da šefujem, već da budem deo tima koji treba Dinamo da dovede do višeg ranga. Tu ima puno stvari koje su  dobre i treba da se zadrže. Ja ću pokušati da svojim radom oplemenim to što već postoji, istako je na novi trener Dinama Uroš Kalinić.

"Za mene je ovo veliki izazov, najveći do sada. Ja sam trener koji je prvi put u ovom rangu takmičenja, zato što sam sada uzeo licencu. Do sada sam vodio srpskoligaške klubove, sa jako dobrim uspehom. I mislim da su me ti uspesi preporučili za Dinamo iz Vranja. Hoću da izrazim zahvalnost što sam dobio poverenje u tako velikom klubu. Drago mi je što sam baš u Vranju, koji je izuzetno fudbalski grad. Veliki izazov za mene. Ne sumnjam u svoj rad, ne sumnjam u to da ćemo imato jako dobru atmosferu u klubu, zato što sam to uspeo da vidim u ova dva dana koliko sam ovde. Zadovoljan sam igračkim kadrom i ako je to na predsedniku. Treba da dovedemo još neke igrače. Ali sa treninzima, atmosferom, sa trenerima koje sam zatekao u klubu, mislim da je sve zaista na jednom jako visokom nivou.  Jedino što mogu da kažem je da ću opravdati poverenje koje sam dobio", istiće novi trener Dinama.


Kalinić je naglasio da je za napadački fudbal, za što pre uzimanje lopte protivniku. Ali da fudbal nije one man show. Jedan čovek ne znači ništa. Mi gledamo da budemo tim. Ja sam samo jedan deo. To nije posao jednog čoveka već kompletnog tima, kaže novi šef struke Vranjanaca. Kalinić  ističe  da je spreman na sve izazove, ali da  sve to zahteva vreme i strpljenje. On je ubeđen da će se Dinamo vratiti na staze Super lige.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240