U poslednjem kolu Super lige Srbije, plej aut fazi,  igraju direktno sva četiri ugrožena tima: Bačka - Dinamo, Rad - Zemun. Bačka nema mnogo izbora, ne može direktno do opstanka, samo ako pobedi. Svaki drugi ishod meča sa Dinamom je vraća u Prvu ligu Srbije.

Dinamo opstaje samo ako pobedi, a Rad izgubi, remi ga održava na 14. poziciji ako bude izjednačen po broju bodova sa Zemunom. Radu je dovoljan i bod protiv Zemuna za opstanak, jer je bolji u skoru od Dinama i Zemuna, dok bi porazom morao da čeka ishod u Bačkoj Palanci i navija da Dinamo ne odnese sva tri boda. Zemun ostaje u eliti ako pobedi Rad, a Dinamo ne osvoji tri boda protiv Bačke. Ako Vranjanci slave, onda će Zemun u baraž. I Dinamo i Bačka u meč koji sledi ulaze pod velikim pritiskom.

Radi se o protivniku koji hoće da igra, pogotovo kod kuće, gde retko gube utakmice. Znamo da nas čeka težak zadatak, ali ćemo od prvog minuta da jurišamo na tri boda, rekao je na konferenciji za medije šef stručnog štaba Dinama Dragan Atić. Što se tiče igračkog kadra, svi momci su zdravi i na raspolaganju za meč, osim Šegija, Nedeljkovića koji ne igra zbog kartona i Stevanovića koji nije trenirao dve nedelje. Ali, koga nema, bez njega se može i mora, istakao je Antić.

Kao što je to bila i svaka prethodna, pred nama je opet veoma važna utakmica. Ništa se ne menja u našim ciljevima i mislim da nam je svima jasno šta se od nas očekuje i u kom pravcu treba da ide utakmica protiv Bačke, naglasio je Miloš Ožegović.

Mi stalno radimo na tome da budemo što bolji i intenzivniji, da stvorimo automatizme u napadu. Potenciramo na tome da se stvore automatizmi i da to traje 90 minuta. Moramo da budemo bolji, jer stvaramo šanse, ali ih ne koristimo dovoljno, rekao je Filip Pavišić.