Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković otvorio je, u Sportskoj hali u Vranju, 23. republičke susrete domova učenika srednjih škola u sportskim disciplinama.

,,Veoma me raduje činjenica da je naš grad domaćin sportskih susreta domova učenika Srbije, Domijade u sportu. Ovo je prilika da još jednom ukažemo na značaj ulaganja u omladinu ne samo kroz obrazovanje, već i kroz razvoj sporta.

Lokalna samouprava svake godine nagrađuje ne samo najbolje đake i studente, već i najuspešnije sportiste, želeći da na taj način podrži afirmaciju sporta i zdravih stilova života. Uz nesebičnu podršku predsednika i premijerke trudimo se da izgradnjom sportskih terena, među kojima će prioritet imati moderan fudbalski stadion, stvorimo još bolje uslove za bavljenje sportom,'' istakao je gradonačelnik Milenković.

U ime domaćina goste je pozdravila i direktorka Doma učenika srednjih škola, Maja Ristić. Zahvalila se Ministarstvu prosvete i nauke, kao i gradu na podršci, a učesnicima sportskih nadmetanja poželela puno uspeha.

Ovom prilikom ona je uručila zahvalnice gradonačelniku Milenkoviću i gradskom većniku Nenadu Đorđeviću, za doprinos u organizovanju Domijade. Nakon otvaranja usledila su takmičenja u sportskim disciplinama.

Dom u Vranju prvi put je domaćin republičkih sportskih susreta domova učenika srednjih škola, na kojima učestvuje 30 domova iz pet regiona sa ukupno 450 takmičara.