Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković otvorio je, u Sportskoj hali u Vranju, 23. republičke susrete domova učenika srednjih škola u sportskim disciplinama.

,,Veoma me raduje činjenica da je naš grad domaćin sportskih susreta domova učenika Srbije, Domijade u sportu. Ovo je prilika da još jednom ukažemo na značaj ulaganja u omladinu ne samo kroz obrazovanje, već i kroz razvoj sporta.

Lokalna samouprava svake godine nagrađuje ne samo najbolje đake i studente, već i najuspešnije sportiste, želeći da na taj način podrži afirmaciju sporta i zdravih stilova života. Uz nesebičnu podršku predsednika i premijerke trudimo se da izgradnjom sportskih terena, među kojima će prioritet imati moderan fudbalski stadion, stvorimo još bolje uslove za bavljenje sportom,'' istakao je gradonačelnik Milenković.

U ime domaćina goste je pozdravila i direktorka Doma učenika srednjih škola, Maja Ristić. Zahvalila se Ministarstvu prosvete i nauke, kao i gradu na podršci, a učesnicima sportskih nadmetanja poželela puno uspeha.

Ovom prilikom ona je uručila zahvalnice gradonačelniku Milenkoviću i gradskom većniku Nenadu Đorđeviću, za doprinos u organizovanju Domijade. Nakon otvaranja usledila su takmičenja u sportskim disciplinama.

Dom u Vranju prvi put je domaćin republičkih sportskih susreta domova učenika srednjih škola, na kojima učestvuje 30 domova iz pet regiona sa ukupno 450 takmičara.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240