Šeik iz Abu Dabia zainteresovan za poljoprivredne proizvode iz Centralne Srbije i izgradnju hotela i fabrike vode u Jagodini.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, razgovarao je u Abu Dabiju sa šeikom, Kalfanom Alsuvaidijem, koji je zainteresovan za otkup poljoprivrednih proizvoda iz Srbije i izgradnju hotela i fabrike vode u Jagodini. Dogovoreno je, da šeik Kalfan Alsuvaidi, krajem marta poseti Jagodinu.„Šeik Kalfan Alsuvaidi bio nam je domaćin u Abu Dabiju i dogovorili smo da on krajem marta dođe u Srbiju i u Jagodinu. Razlog njegove posete Jagodini i Srbiji je otkup poljoprivrednih proizvoda iz centralne Srbije, a Njegova ekselencija, zainteresovana je i za izgradnju hotela u Jagodini, imajući u vidu da je Jagodina turistički centar“, istakao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji se nalazi u poseti Abu Dabiju i Dubaiju.„Šeik Kalfan Alsuvaidi je bio naš gost prošle godine, boravio je dva dana u Jagodini i ovo je naš već drugi susret u Abu Dabiju i Dubaiju, tako da očekujem da ova poseta bude veoma pozitivna, mada kada su u pitanju takvi projekti, izgradnja i otvaranje preduzeća u Srbiji, poznato je da to ne ide baš tako lako“, rekao je Marković.
“S obzirom da je šeik Kalfan Alsuvaidi zainteresovan da drugi put dođe u Srbiju i Jagodinu, možemo da očekujemo da dođe do nekog posla i na taj način bi pomogli poljoprivrednim proizvođačima iz centralne Srbije da prodaju svoje proizvode i da se proizvodi iz centralne Srbije izvoze u Abu Dabi.Šeik nam je rekao i da je zainteresovan i za fabriku vode, tako da ćemo ragzovarati i o toj temi, imajući u vidu da je voda za piće kod njih deficitarna i da je uvoze“, istakao je predsednik Jedinstvene Srbijedodavši da je šeik Kalfan Alsuvaidi rekao da će obezbediti još jedan sastanak sa zainteresovanim investitorima, koji bi došli u Srbiju.
„Očekujem i da taj sastanak bude efikasan, jer je naš domaćin, šeik Kalfan Alsuvaidi veoma uticajan u Abu Dabiju, tako da pored onoga što grad Jagodina već radi na dovođenju investitora iz Italije, kao što je fabrika za otkup mleka Inalpi, ovo je drugi korak, kada su u pitanju poljoprivredni proizvođači i na direktan način da im pomognemo“ kazao je Mraković.
„Ne možemo da garantujemo 100 posto da će posao biti i realizovan, ali ne možemo da sedimo skrštenih ruku i da čekamo da nam nešto padne sa neba. Moramo sami da se borimo i kada čujemo da je neko zainteresovan da ulaže nešto u Evropu, da donosinovac u Evropu, da mi budemo prvi, koji ćemo obići tu državu i tog zainteresovanog pojedinca”, zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije.