Šeik iz Abu Dabia zainteresovan za poljoprivredne proizvode iz Centralne Srbije i izgradnju hotela i fabrike vode u Jagodini.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, razgovarao je u Abu Dabiju sa šeikom, Kalfanom Alsuvaidijem, koji je zainteresovan za otkup poljoprivrednih proizvoda iz Srbije i izgradnju hotela i fabrike vode u Jagodini. Dogovoreno je, da šeik Kalfan Alsuvaidi, krajem marta poseti Jagodinu.„Šeik Kalfan Alsuvaidi bio nam je domaćin u Abu Dabiju i dogovorili smo da on krajem marta dođe u Srbiju i u Jagodinu. Razlog njegove posete Jagodini i Srbiji je otkup poljoprivrednih proizvoda iz centralne Srbije, a Njegova ekselencija, zainteresovana je i za izgradnju hotela u Jagodini, imajući u vidu da je Jagodina turistički centar“, istakao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji se nalazi u poseti Abu Dabiju i Dubaiju.„Šeik Kalfan Alsuvaidi je bio naš gost prošle godine, boravio je dva dana u Jagodini i ovo je naš već drugi susret u Abu Dabiju i Dubaiju, tako da očekujem da ova poseta bude veoma pozitivna, mada kada su u pitanju takvi projekti, izgradnja i otvaranje preduzeća u Srbiji, poznato je da to ne ide baš tako lako“, rekao je Marković.
“S obzirom da je šeik Kalfan Alsuvaidi zainteresovan da drugi put dođe u Srbiju i Jagodinu, možemo da očekujemo da dođe do nekog posla i na taj način bi pomogli poljoprivrednim proizvođačima iz centralne Srbije da prodaju svoje proizvode i da se proizvodi iz centralne Srbije izvoze u Abu Dabi.Šeik nam je rekao i da je zainteresovan i za fabriku vode, tako da ćemo ragzovarati i o toj temi, imajući u vidu da je voda za piće kod njih deficitarna i da je uvoze“, istakao je predsednik Jedinstvene Srbijedodavši da je šeik Kalfan Alsuvaidi rekao da će obezbediti još jedan sastanak sa zainteresovanim investitorima, koji bi došli u Srbiju.
„Očekujem i da taj sastanak bude efikasan, jer je naš domaćin, šeik Kalfan Alsuvaidi veoma uticajan u Abu Dabiju, tako da pored onoga što grad Jagodina već radi na dovođenju investitora iz Italije, kao što je fabrika za otkup mleka Inalpi, ovo je drugi korak, kada su u pitanju poljoprivredni proizvođači i na direktan način da im pomognemo“ kazao je Mraković.
„Ne možemo da garantujemo 100 posto da će posao biti i realizovan, ali ne možemo da sedimo skrštenih ruku i da čekamo da nam nešto padne sa neba. Moramo sami da se borimo i kada čujemo da je neko zainteresovan da ulaže nešto u Evropu, da donosinovac u Evropu, da mi budemo prvi, koji ćemo obići tu državu i tog zainteresovanog pojedinca”, zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240