U subotu 6.oktobra 2018. u Sava centru održana je četvrta redovna izborna skupština Jedinstvene Srbije.

Velelepnom skupu prisustvovao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ambasador Kine Li Mancang, ambasadori Palestine, Kube i Kipra, prvi savetnici , otpravnici poslova brojnih ambasada, mnogobrojne zvanice iz političkog i diplomatskog života.

U svečanom delu sednice Dragan Marković Palma se obratio prisutnima rekavši: "Mi iz Jedinstvene Srbije smo u protekle 4 godine pokazali da može da se radi nešto dobro za Srbiju, a da se pritom nemaju ministarske funkcije. Naš moto je poštujte ono što obećate građanima na izborima.“ Dragan Marković je istakao, značaj posete predsednika Vučića Kini kada je dogovoren i izvoz piletine i da su nekoliko dana nakon toga dve jagodinske fabrike u prisustvu kineskog ambasadora Li Mancanga potpisale ugovor o izvozu piletine.

Prisutnima se obratio Aleksandar Vučić koji je kazao: "Hvala Jedinstvenoj Srbiji što je u teškim vremenima bila uz Srbiju i donosila teške odluke i što se borila i nije bežala od odgovornosti. Na tome vam beskrajno hvala gospodine Markoviću , hvala i SPS-u.“

Prvi potpredsednik Vlade,ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da se Srbija od 2012. godine, od kada je sadašnja koalicija na vlasti, promenila "do neprepoznatiljivosti", te da je prevazišla tešku situaciju.

Nakon svečanog , počeo je radni deo skupštine. Skupštinu je činilo 3750 delegata iz 140 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije. Iz Vranja je prisustvovalo 300 delegata.

Za predsednika Jedinstvene Srbije jednoglasno je izabran dosadašnji predsednik Dragan Marković Palma. Za jednog od potpredsednika izabran je predsednik Gro JS Vranje, Dejan Manić Manda.

Članovi novog saziva Glavnog odbora Jedinstvene Srbije iz Vranja su Dejan Manić predsednik GrO JS Vranje, odbornici Goran Stojković, Ivana Kažić, Katarina Milanović i Nebojša Arsić kao i Miloš Stamenković član gradskog odbora takođe iz Vranja.

Lela Stefanović predsednik OO JS Preševo i potpredsednik Boban Filipović kao i Branislav Lukić predsednik OO JS Bujanovac i potpredsednik Slobodan Trajković takođe su izabrani za članove Glavnog odbora Jedinstvene Srbije.

Dejan Manić predsednik GrO JS Vranje je novoizabrani član Izvršnog odbora Jedinstvene Srbije.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240