Tončev podneo krivičnu prijavu predsedniku mesnog odbora SNS-a

Višem Javnom tuzilaštvu u Vranju,predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Novica Toncev,podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Mesnog odbora SNS -a  Slađana Stojkovica zvanog TUMBE iz Jelašnice, zbog sumnje da je izazvao i širio nacionalnu netrpeljivost na predizbornom skupu SPS-a 2014.godine u Jelašnici.

Kako se navodi u prijavi,naprednjak Slađan Stojković je u stanju uračunjivosti,svestan svog dela svojim ponašanjem na Javnom skupu izazvao i širio nacionalnu netrpeljivost,psujući ostećenom Novici Tončevu bugarsku majku i nazivajući ga bugarskim lopovom. Stojkovic je prema tvrdnjama ostećenog ali i učesnika skupa nastavio do kraja održavanja ovog skupa da na brutalan nacin vređa na nacionalnoj osnovi,obracajući se prisutnima rečima KO SU ONI DA PODRZAVAJU BUGARE.

Na ovaj nacin Stojković je izvrsio krivično delo iz clana 317 stav 1 Krivicnog zakonika RS IZAZIVANJE  NACIONALNE VERSKE I RASNE NETRPELJIVOSTI ali i krivično delo iz clana 344 stav 1 Krivičnog zakonika RS NASILNIČKO PONAŠANJE.

Sve se desilo na predizbornom Skupu SPS-a u Jelašnici,12.marta 2014.godine. Osumnjiceni Sladjan Stojkovic kako stoji u Krivicnoj prijavi je oko 15 I 30 U Surdulici u ulici Tome Ivanovica br.2,obracajui se policijskom sluzbeniku Ilic Zoranu,rekao da mora da ide u Jelasnicu jer tamo dolazi Novica Toncev i da mora  taj skup da RAZBUCA,te da je telefonom razgovarao sa nekim ciji je nadimak Rabakan da se spremi I sa svojom ekipom dodje u Jelasnicu.

Nakon dolaska na predizborni skup,Stojkovic se popeo na potporni zid,na mesto odrzavanja skupa I poceo da vredja na nacionalnoj osnovi,nakon sto je Novica Toncev otvorio Vodovod I poceo sa obracanjem prisutnim simpatizerima SPS-a.

Stojkovic je psujuci bugarsku majku Novici Toncevu i nazivajuci ga bugarskim lopovom ,prisutnima skupa govorio ko su oni da podrzavaju Bugarina. Stojkovic se tu nije zaustavio pa je nastavio da vredja I preti Toncevu da mu je ovo poslednji dolazak u Jelasnicu. Policijski sluzbenik je  Stojkovica udaljio sa potpornog zida ali je Stojkovic  sa grupom  lica pri odlasku nastavio da vredja kako Novicu Tonceva,tako i ostale ucesnike skupa.

Ovakvo ponasanje predstavnika SNS-a na predizbornom skupu u mestu u kome pretezno zive Romi narusilo je spokojstvo gradjana u vremenu neposredno pred izbore.

O desavanjima na pomenutom skupu kako stoji u Krivicnoj prijavi,postoje i dokazi u vidu Sluzbenih belezaka ali i video snimka koji ce biti dostavljen prilikom saslusanja ostecenog a na zahtev tuzilastva i ranije.

Inace,punomcnik ostecenog advokat Ljubomir Mihailovic ,imajuci u vidu napred navedeno ,predlaze  da Vise javno tuzilastvo u Vranju donese naredbu o sprovodjenju istraznih radnji,te da po okoncanju istih podigne optuznicu protiv osumnjicenog Stojkovic Sladjana zvanog TUMBE iz sela Jelasnica za navedena krivicna dela i od Suda zatrazi da po sprovedenom postupku,osumnjicenog Stojkovica Sladjana po Zakonu proglasi krivim.

Podsecamo,nedavno su ispred Suda u Surdulici ucesnici predizbornog Skupa u Jelasnici dosli da podrze Novicu Tonceva i svojim izjavama I peticijom ukazali na ono sto se 2014.godine desilo u Jelasnici, jer su predstavnici SNS-a pokusali da preokrenu dogadjaj u svoju korist.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

© 2020 TV Info Puls.Sva prava zadržana. Dizajn CDSVranje

Please publish modules in offcanvas position.