Surdulički naprednjaci uputili su zahtev da budu deo koalicije socijalistima u ovoj opštini.

Kako su pripadnici SNS- a u Surdulici ocenili,nakon ne bas slavne prošlosti i odnosa sa socijalistima koji godinama vode Surdulicu,vreme je za određene promene i zajedničku saradnju.

 

U samom zahtevu,surdulički naprednjaci su zatražili određene funkcije shodno rezultatima izbora. U ponudi koju je u ime tamošnjih naprednjaka potpisao predsednik Boban Petrović,traži se mesto zamenika predsednika opštine i skupštine,tri mesta većnika,mesto načelnika odeljenja za Urbanizam,direktorska mesta Turističke organizacije i Kulturnog centra i devet mesta u Nadzornim odborima.

Nakon ponude naprednjaka,stigao je i odgovor surduličkih socijalista. Kako stoji u odgovoru,SPS u Surdulici nema ništa protiv ulaska naprednjaka u koaliciju i podele funkcija ali trenutno postoji suštinska prepreka čak i za otpočinjanje razgovora.

Naime,glavna prepreka kako su objasnili socijalisti je drugostepeni  postupak  koji se vodi pred Višim sudom u Vranju po žalbi predsednika Opštinskog odbora SPS Surdulica Novice Tončeva na presudu Osnovnog suda u Surdulici kojom je Tončev osuđen na tri meseca uslovno zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

U pomenutom predmetu, status oštećenog ima  ugledni član SNS-a Slađan Stojković, prema kome je navodno na javnom skupu u Jelašnici, Tončev preduzeo radnju “nasilničkog ponašanja“.

Socijalisti su podsetili naprednjake da je za potrebe navedenog krivičnog dela organizovano šminkanje I fotografisanje Slađana Stojkovića jer pomenuti nije imao nikakve povrede što je potvrđeno u njegovom iskazu pred sudom.

U odgovoru socijalista dalje se navodi da kako navedeni sudski postupak još uvek nije pravosnažno okončan i kako se radi o članu SNS- a,te kako je supruga oštećenog ujedno i odbornik SNS u Skupštini opštine Surdulica u ovom trenutku ne bi bilo politički celishodno i delotvorno otpočeti zajedničke razgovore o participaciji SNS-a  u vođenju lokalne samouprave.

Nakon što se sudski postupak pravosnažno okonča i utvrdi istina o spornom događaju,možemo na obostrano zadovoljstvo vašeg i načeg članstva i građana Surdulice koji su nam ukazali poverenje otpočeti formalne razgovore na usaglašavanju koalicionog sporazuma između ove dve partije stoji u odgovoru Opštinskog odbora SPS-a koga je potpisao predsednik Novica Tončev.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240