Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da ćemo za 20 godina, ako ne budemo rešili pitanje Kosova i Metohije sada, izgubiti sve.

"Nećete razgraničenje sa Albancima (na Kosovu)? Nema problema, kažite ljudima da se spremimo da branimo Vranje za 40 godina. Zar mislite da se naši ne iseljavaju već danas. U obraćanju koje ću imati sve podatke ću izneti", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ovo rekao kao odgovor na pitanje kako vidi otvoreno pismo episkopa raško-prizrenskog Teodosija da bi podela teritorija dovela do iseljavanja Srba iz južne pokrajine i streadanja kulturne baštine.

Vučić je primetio da je najbolji odgovor na to već sadržan u novinarskom pitanju - a zar se to danas ne dešava i dodao da svetske sile i strane službe imaju istu takvu argumentaciju zašto neće etničke granice."Valjda je bolje nešto, nego ništa", rekao je predsednik i primetio da SPC, iako neće etničke granice, hoće da joj lažna "kosovska država" isplati 650.000 evra odštete.

I mnogi drugi, posebno politički protivnici zapravo neće nikakvo rešenje za Kosovo.

"Žele da danas budu sigurniji, a sutra? Šta ih briga...", rekao je Vučić.Suština je kaže da njegovi protivnici pitanje Kosova zapravo vide kao najbolji "teren" za rušenje njegove vlasti.

Kazao je da će izaći u javnost sa predlogom ako oko nečega s nekim bude bilo moguće postići dogovor, pošo kaže, s Albancima nije bilo moguće dogovoriti se.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240