Održan okrugli sto o unutrašnjem dijalogu na KiM

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković prisustvovao je danas okruglom stolu gradova i opština u Nišu, u okviru procesa „Unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji“.

Gradonačelnik Milenković je rekao da je potreban pragmatičan pristup u odnosima srpskog i albanskog naroda, napominjući značajnu ulogu opština i gradova juga centralne Srbije, među kojima je i Grad Vranje. "Dobar deo i sada aktivnih preduzeća iz Vranja ima svoje tržište i poslovne partnere na Kosovu i Metohiji. Dalji rast i razvoj takvih biznisa treba nacionalno i lokalno podsticati“, rekao je Milenković.

 „Jedan od predloga može biti i organizovanje bilateralnih i multilateralnih susreta jedinica lokalne samouprave uz asistenciju SKGO-a, NALED-a, kao i povezivanje obrazovnih i kulturnih institucija, naravno, uz punu saglasnost i monitoring nadležnih organa Republike Srbije“, istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. Prema njegovim rečima, na ovaj način bi bila poslata jasna poruka da dosledna i čvrsta odbrana srpskih nacionalnih interesa ne isključuje rešavanje zajedničkih izazova običnih ljudi, različitih vera i nacija.

Sastanku u Rektoratu Univerziteta u Nišu prisustvovali su, između ostalih, i Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave i Bojan Stević, državni sekretar u MDULS. Okrugli sto organizovala je Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Radnom grupom Vlade Republike Srbije za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

© 2020 TV Info Puls.Sva prava zadržana. Dizajn CDSVranje

Please publish modules in offcanvas position.