Gradski odbor SDS u Vranju se takođe obratio medijima povodom dešavanja u vezi Novina Vranjskih prenosimo vam saopštenje u celosti.

Prvi put u 23 godine dugoj istoriji Vranja naš grad je ovog četvrtka bez novina „Vranjskih“. 

Ovaj brend Vranja, simbol po kome se Vranje prepoznavalo u Srbiji i svetu nije ugašen voljom vlasnika ili tržišne stvarnosti, nego voljom lokalnih moćnika koji ništa drugo i ne znaju do da otpuštaju, zatvaraju i satiru i ono malo vrednog što je ostalo posle njihovog pohoda na ovaj grad.

Socijaldemokratska stranka smatra da je za gašenje „Vranjskih“ pre svega kriva ova lokalna vlast oličena u SNS-u, koja je sve učinila da uguši svako slobodno mišljenje i svaki pokušaj da se javno razobliči njeno pogubno delovanje. „Vranjske“ nisu izašle, ali su otkrile i ko koga zapošljava, i ko plaća kome da bude direktor, ko otpušta ljude i ostavlja ih bez hleba, ko smatra da su krađa i pljačka legitimno sredstvo ostvarivanja političkih ciljeva. 

Zato SDS traži da ovo bude poslednji četvrtak bez „Vranjskih“, poslednji četvrtak kada vlast može mirno da spava i radi šta hoće. SDS stoji uz „Vranjske“ i poziva građane da stanu uz nas. Sve su nam uzeli, i dalje otimaju, ali slobodu ne damo ni po koju cenu.