Gradski odbor DS: Dve decenije kasnije

Danas se navršava tačno dvadeset godina od dana kada je Srbija napravila veliki istorijski zaokret i iz jednog diktatorskog režima, sankcija i gladi krenula potpuno novim pravcem.

Demokratska stranka, kao deo Demokratske opozicije Srbije, imala je u tome veliku ulogu i mi, članovi stranke, ponosni smo na tu činjenicu.

Predsednik DS dr Zoran Đinđić je, nažalost, životom platio nameru da Srbija postane civilizovana evropska zemlja. To se nikada ne sme zaboraviti.

Uprkos kritičarima i kritizerima tog istorijskog događaja, činjenica je da posle 5. oktobra 2000. godine ništa više nije bilo isto. Ukinute su sankcije, vraćene su penzije koje su kasnile godinama i počele su da se povećavaju, prodavnice više nisu bile prazne, počeo je dolazak novih investitora, zapošljavanje, ukinute su vize za putovanje u evropske zemlje...

Naravno da nije sve bilo idealno. Bilo je i grešaka koje se sada češće pominju nego uspesi.

Najveća greška je što nismo sproveli lustraciju, pa sada opet imamo iste ljude na vlasti. Istorija će suditi i učesnicima i protivnicima tih događanja, 20 godina ipak nije dovoljna vremenska distanca.

Članovi Demokratske stranke svesni su da sada opet imamo diktatorski režim i samovlašće jednog čoveka, tiraniju koja dosi drugo ime i vraća nas u devedesete godine, godine gladi, siromaštva, korupcije i kriminala.

Zato se uporno svim demokratskim i nenasilnim sredstvima suprotstavljamo tom režimu, svesni da je sada važnije nego ikada da to činimo.

Navodi se u saopštenju Gradskog odbora DS u Vranju.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240