Skup je organizovan kako bi se pružila podrška poslanicima Dveri koji od prošle nedelje strajkuju glađu sa zahtevom sa se odlože izbori zakazani za 21. jun. Okupilo se nekoliko stotina ljudi. 

Učesnici protesta su se uglavnom pridžavali mera fizičkog distanciranja, stajali su na mestina obeleženim kredom kako bi se ispoštovale epidemiomolske mere, a većina ih nosi zaštitne maske i rukavice.

Učesnici protesta otišli su i do RTS-a, gde je poslanik Dveri Dragan Vesović ponovio zahtev RTS da im se omogući emisija u večernjim satima u trajanju od 60 minuta kako bi izneli svoje zahteve.

Vesović je učesnicima preneo zahvalnost Obradovića i Kostića jer su ih uverili da nisu sami i da je njihov cilj zajednički.

Marija Janjušević i ja treći dan dolazimo da Javnom servisu podnesemo zahtev da počnu da se bave svojim poslom, rekao je on. Ispred parlamenta pokazali smo razliku da nismo kao neki drugi i da takvi nikad nećemo biti. Molim vas da to pokažemo i ovde i da, kada zakucamo na vrata RTS, ne čujemo nijednu ružnu reč, poručio je Vesović.

On je rekao kako okupljeni ljudi zele da pokažu da RTS zaista treba da bude javni servis svih građana. Na ulazu u RTS u Takovskoj 10 nije bilo nikoga ko bi delegaciji učsnika protesta otvorio vrata. Teško je verovati da u Televiziji nema nikoga i mi ćemo pokazati strpljenje i otići ćemo do ulaza u Aberdarevoj, najavio je Vesović.

Poslanica Dveri Marija Janjušević pokušala je danas da uđe u zgradu RTS, sa ulaza u Aberdarevoj ulici, ali pošto to nije bilo moguće, na vrata je zalepila zahtev Dveri da se poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću, koji štrajkuju glađu, omogući emisija u večernjem terminu u kojoj bi saopštili zahteve o odlaganje izbora zakazaknih za 21. jun.

Na protestu su se pojavili i predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240