Povodom štrajka glađu predsednika i potpredsednika SP Dveri Boška Obradovića i Ivana Kostića,Dveri Vranja su poslali saopštenje koje vam prenosimo u celosti

Obraćamo vam se povodom štrajka glađu predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića koji je otpočeo u nedelju 10. maja 2020. god. i njegovog zahteva za odlaganje izbora 21. juna i za ozbiljnim političkim dijalogom kako bi se prevazišla politička kriza u zemlji.

Izražavamo zabrinutost za zdravlje Boška Obradovića, iako se on za sada oseća dobro, jer je on, pre svega, otac, suprug, sin i brat, a tek onda i opozicioni političar.

Taj čin, njegova je lična žrtva i breme koje je poneo umesto svih nas, građana Srbije, u borbi za demokratsku i suverenu Srbiju. To je žrtva koja treba da doprinese prevazilaženju krize koja je nastala neodgovornom politikom vladajućeg režima.

Izbori zakazani za 21. jun su antiustavni, nedemokratski i zdravstveno nebezbedni.

Zahtevamo od predstavnika vlasti da se započne sa ozbiljnim političkim dijalogom i da time prestanu razlozi za štrajk glađu Boška Obradovića.

Tražimo da Ustavni sud hitno reaguje na protivustavne izmene izbornih zakona 40 dana pred izbore i poništi započeti proces, čime bi izbori bili pomereni.

To bi smirilo narasle tenzije i građanske sukobe i otvorilo put za normalizaciju političkog života u Srbiji.

Pozivamo sve građane, sveštenstvo, celu akademsku zajednicu, intelektualce, sportiste i sve druge javne ličnosti da podrže borbu za poštovanje Ustava, odlaganje protivustavnih i zdravstveno nebezbednih izbora, očuvanje teritorijalnog integriteta i za dogovor umesto građanskih sukoba.

Boško Obradović u toj borbi nije sam, tu je ceo Srpski pokret Dveri i svi građani koji žele da se bore za demokratsku Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića.

Podržavamo, takođe, i miran i nenasilan gandijevski protest koji je najavljen za nedelju, 17. maj u 17 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu kao podrška narodnim poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću koji štrajkuju glađu već 6 dana.
Ne samo kao članovi Dveri, već pre svega kao ljudi osećamo obavezu da budemo tamo i podržimo ljude koji prinose ličnu žrtvu da bi svima nama bilo bolje.

 
GrO Dveri Vranje

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240