Porodica Pešić iz sela Ristovac nadomak Vranja deli sudbinu većine višečlanih porodica koje žive isključivo od poljoprivrede.

Članice Aktiva žena JS Vranje i udruženja Roditeljstvo plus posetile su proteklih dana Lazara (16), Jovana(13), Milicu (14) i Katarinu (9), njihove roditelje, baku i deku. Najstariji sin koji ima 25 godina bio je na njivi, na poljoprivrednim poslovima.

U kući koja je u veoma lošem stanju živi nekoliko generacija Pešića. Na njihovu žalost, uslovi su toliko loši da nemaju čak ni dovoljan broj kreveta. Žive teško, ne primaju socijalnu pomoć samo zato što otac poseduje traktor star preko 30 godina. Ipak, ova porodica nije klonula duhom. Godinama se Pešići bore da promene stanje u kome žive,pa su počeli u dvorištu da grade novu kuću, kojom će obezbediti normalne uslove za život svojoj deci. Potrebna im je sanitarija za kupatilo i kuhinja. Struju i vodu su uspeli da uvedu u novoj kući.

Aktiv žena JS Vranje i udruženje Roditeljstvo plus su im odneli humanitarnu pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za ličnu higijenu, garderobom i školskim priborom i time bar donekle olakšali život.

Porodica Pešić je jedna od desetine porodica kojima će biti uručena humanitarna pomoć do kraja godine.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240