Gradska uprava  podnela je krivičnu prijavu potiv lidera Dveri Boška Obradovića zbog  "performansom vandalizma i bahatosti". kojeg je u petak 8. novembra izveo kod imitacije fasade na zdanju starog Hotela Vranje, koja se nalazi uz zgradu Pozorišta Bora Stanković, rekao je u izjavi za TV Vranjsku plus načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

"Mi smo podneli krivičnu prijavu preko Gradskog javnog pravobranilaštva zbog krivičnog dela uništenja ili oštećenja tuđe stvari iz člana 212 Krivičnog zakonika", kazao je Aritonović i dodao:

"Normalno političko delovanje obavlja se  kroz prezentaciju vlastitog političkog programa, a ne na način na koji je to izveo lider Dveri.  Neko je možda u problemu što nema takav program. Verujem u organe pravosuđa i naš pravni sistem i ovo je odgovor na nepravo i bahatost. Ne mogu vandali da uništavaju imovinu grada " , istakao  je Aritonović.

Lider Dveri Boško Obradović, priliom posete Vranju, crvenim sprejom za grafite išarao je fasadu pozorišta u Vranju, napisavši na njoj „bojkot“, a fotografiju tog čina podelio je na Tviteru.

Ovakav čin osudili su mnogi, a narodni poslanik SNS Srbislav Filipović kaže da Obradović zaslužuje kaznu.

"Ako bi neki građanin ovako javno i uz snimanje uništio fasadu, sigurno bi platio kaznu. To mora da važi i za Boška Obradovića, inače onda svaka budala može da radi šta joj padne na pamet, a da mi ostali plaćamo renoviranje fasada. Kazna. Odmah", rekao je Filipović.

 Pored toga što je išarao fasadu,  predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović tokom svoje posete Vranju prelepio je u centru grada kod zgrade rekonstruisanog Pozorišta „Bora Stanković“ tablu sa nazivom Trg Republike i postavio nalepnicu na kojoj piše „Trg laži Aleksandra Vučića“. Obradović je to učinio na delu fasade starog zdanja hotela koje se nalazi u procesu restitucije, a koje je prekriveno plastičnom folijom kako bi se na ovaj način izbegla ružna slika ovog dela grada kada je predsednik Srbije 21. oktobra otvorio zgradu pozorišta.

Gradski odbor SNS  u Vranja se odmah nakon toga oglasio saopštenjem, u kome zahteva od nadležnih policijskih organa da „pokrenu krivični postupak iz svoje nadležnosti protiv predsednika Pokreta Dveri Boška Obradovića,  zbog dela narušavanja javnog reda i mira i oštećenja tudje stvari“. 

TK 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240