Povodom najnovijih katastrofalnih izjava predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, izrečenih na sastanku u Ohridu, 10.11.2019. godine, opštinska organizacija DVERI - Bujanovac, izdaje sledeđe saopštenje:

Dok poljoprivredni proizvođači u Bujanovcu svoje proiozvode prodaju po trotoarima, kao u nekim nerazvijenim Afričkim zemljama, jer ne mogu da plate ni taksu na pijačnim tezgama, predsednik Republike se zadnjim izjavama na sastanku u Ohridu zalaže za brži transport Albanskih proizvoda, napomenuvši pritom - paradajz.

Ovakva njegova i po nacionalne interese nedopustiva izjava, je katastrofalna za našu poljoprivredu, u ovom slučaju - povrtarstvo.

Ne znamo da li predsednik zna da je Albanija primorska zemlja i klimatski mnogo pogodnija za uzgoj povrtarskih kultura, tako da naši proizvođači nikako ne mogu da im budu konkurencija. Samo u Bujanovcu na primer, gde se bostan tradicionalno gaji više nego u ostatku Srbije, proizvodnja je desetkovana baš zbog uvoza iz Albanije. Da ne pričamo kakve će to posledice imati po Leskovački kraj.

Nadamo se da su ovakve neodgovorne izjave date u svrhu političkog dodvoravanja, ali nismo sigurni kome.

Na kraju, radi se o zemlji (Albanija) sa čije je teritorije izvršena agresija na našu zemlju i koja ne priznaje celovitost Srbije u ovim granicama. Predsenik je zaboravio i žutu kuću i trgovinu organima. Sad ga odjednom interesuje trgovina Albanskim paradajzom, a možda je “paradajz” kodni naziv jedne druge biljke, koja drugačije raste, nije kvarljiva i deluje smirujuće na ljudsku psihu, a obožava je i predsednikov prijatelj Edi Rama.