Članovi Saveta za prirodne resurse, zaštitu životne sredine i održivi razvoj Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, u saradnji sa Zavodom za urbanizam i preduzećima Vodovod i Komrad, sadnjom tuja, kestena i ruja na igralištu u Takovskoj ulici obeležili su Svetski dan čistog vazduha.

"S obzirom na to da nekom aktivnošću obeležavamo sve dane iz prirodnjačkog kalendara, danas smo posadili 17 srebrnih tuja, jedan kesten i pet sadnica ruja na igralištu koje smo otvorili 5. juna na Svetski dan zaštite životne sredine. Na nekada degradiranom prostoru sa žbunjem i šutom, sutra ćemo postaviti i jednu česmu kao i reflektor",  rekla je Nela Cvetković predsednica Saveta za prirodne resurse, zaštitu životne sredine i održivi razvoj GrO SNS u Vranju.

"Sadnja novih stabala na igralištu mali je doprinos protiv zagađenja vazduha, posebno jer je zbog paljevina koje su se desile u Pčinjskom okrugu poslednjih dana bila povećana koncentracija azotovih oksida u Vranju i tri puta veće od dozvoljenih granica zagađenje na teritoriji grada", dodala je Cvetkovićeva.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240