Gradski odbor Srpske napredne stranke u Vranju održao je konferenciju za novinare, povodom studijske posete Kini potpredsednika GrO dr Slodobana Milenkovića i njegovog trogodišnjeg rada na mestu gradonačelnika.

Od kapitalnih projekata koje smo završili u poslednjih godinu dana mandata lokalne vlasti izdvojio bih Hirurški blok koji je počeo da se gradi još 2005. godine. Posle velikih zastoja i neizvesnosti uspeli smo da izgradnju privedemo kraju i otvorimo bolnicu pod jednim krovom koja omogućava vrhunski nivo zdravstvene zaštite za stanovnike Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja.

Milenković je, naglašavajući da na konferecniji istupa kao potpredsednik lokalnih naprednjaka, kazao da jednim od značajnijih uspeha u proteklih godinu dana smatra konsolidaciju finansijske situacije u JZU Apoteka Vranje i rešavanje problema zastoja u radu onkoloških konzilijuma.

Milenković je potencirao završene projekte u oblasti kulture - sanaciju Muzej kuće Bore Stankovića, "koja je bila u vrlo lošem stanju i pretilo joj je rušenje", kao i Narodnog muzeja, odnosno zgrade Selamluka Pašinih konaka.

Sledi realizacija projekta stalne postavke; muzej je aplicirao kod Ministarstva kulture, obezbeđena su sredstva, tako da će biti izložena i stalna postavka.

Kada je reč o završetku pozorišta realno je očekivati da završetak obnove bude krajem godine. U okviru pozorišta dobićemo i najsavremeniji bioskop - kazao je Milenković, izdvajajući manifestaciju Festival vranjske gradske pesme kao jedan od ključnih događaja u kulturi u prethodnom periodu.

On je među započetim projektima izdvojio onaj koji se tiče rekonstrukcije gradskog parka u Vranju, za koji su takođe obezbeđena sredstva, ali prvenstveno završetak obilaznice u Industrijskoj zoni Bunuševac. Uz finansijsku podršku Ministarstva građevine i infrastrukture i Puteva Srbije dodao je Milenković, završeno je više komunalnih i infrastrukturnih projekata.

Pre svih Radnička ulica, koja je u potpunosti revitalizovana od Železničke stanice do rasksrsnice kod Dunav osiguranja, kao i "petlja" na ulazu u Vranje.

Tu je i deo puta u selu Bresnica, gde su završeni građevinski radovi i očekuje se upotrebna dozvola za puštanje u saobraćaj.

Takođe, uz podršku Ministarstva građevine radi se revitalizacija puta od Vlasa prema Vranju u dužini od 3 kilometra - kazao je Milenković, izdvojivši kao značajne investicije još i izgradnju vrtića u naselju Raška, projekat od 190 miliona dinara, te izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti i Regionalnog centra za vanredne situacije.

Milenković je govoreći u funkciji potpredsednika vranjskog SNS-a o studijskoj poseti Kini, gde je boravio kao član delegacije Srpske napredne stranke, kazao da je reč "o predsedničkom projektu" koji je predsednik Srbie Aleksandar Vučić dogovorio prilikom poslednjeg boravka u Kini aprila ove godine.

U okviru produbljivanja saradnje SNS-a i Komunističke partije Kine mogli smo da se upoznaimo sa tim kako funkcioniše komunistička partija te zemlje od centralnog do lokalnog nivoa. Obilazili smo mnoga mesta u Kini kako bismo na delu videli kako se zadaci koji se zadaju sa centralnog nivoa sprovode u praksi, na delu, obišli smo i njihovu partijsku školu.

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240