Borivoje Antić i i Nikola Jović, odbornici  novoformirane  Srpske desnice u Vranju, a negdašnji predstavnici GG „Jedinstveni za Vranje“ koja deluje  u okviru SPS-a, ipak su se vratili na listiu odborničke grupe  SPS.

Ova dvojica odbornika, u svojoj višestranačkoj karijeri, najpre su, iz redova Jedinstvene Srbije ,beskrupulozno, postali „uvaženi“ članovi SPS-a, i to kao Grupa građana „Jedinstveni za Vranje“.

Sudeći prema odluci, da su u maju ove godine, potpisali  sporazum  za formiranje Srpske desnice u Vranju i na taj način istupili i iz članstva SPS-a, biće da su im obećanja, data prilikom „vrbovanja“ za ulazak među socijaliste, bila „uzalud“ radovanje.

Možda je potez  pristupanju desničarima,ove dvojice politički „zbunjenih“ kandidata, bio samo „uslov“ SPS-u  da se trgnu i razmisle koga gube iz svojih redova.

Čini se da su čelnici socijalista ipak shvatili vrednost Antića i Nikolića, jer su im opet „otvorili vrata“ dobrodošlice u svoje redove.

Podsećamo,kandidovanje Borivoja Antića za izvršnog direktora „Novog doma“, nije bilo moguće, jer, kako kažu, Antić ne ispunjava potrebnu školsku spremu za ovu funkciju. Umesto diplome Više škole,koju on ima, za obavljanje poslova izvršnog direktora potrebna mu je fakultetska diploma.

Još jedno prazno obećanje potvrđeno je i u slučaju Darka Filipovića. Prema dogovoru, Darka je trebalo da čeka  mesto većnika u gradskom parlamentu.

Kada je po ovom pitanju data reč od strane SPS, verovatno da nisu bili informisani o tome da Filipović, uopšte nema diplomu, što mu je „kamen spoticanja“ za napredovanje u političkoj karijeri. Međutim , kao i često u životu, izreka „nije kom je pečeno, nego kom je rečeno“, obistinila se , jer se ovoga puta  sreća osmehnula Danijelu Vasiljeviću, koji je, umesto Filipovića,  seo u fotelju većnika za ekologiju.

Da li je vraćanje na odborničku listu SPS-a  novi politički aranžman koji Borivoje Antić  želi da napravi sa SPS-om ili je kalkucijom  sa SNS-om utvrđeno da su „preskupi“ za njihov tim, ostaje da se vidi.

Najviše sreće u dogovorima sa socijalistima  koji se odnose na  ispunjenje obećanog, imala je Ivana Tasić,sadašnja direktorka Centra za razvoj usluga socijalne zaštite,  kojoj je obećano – ispunjeno.

Možda će, na kraju, vranjska politička scena biti bogatija za još jednu odborničku grupu sačinjenu od dva odbornika „Jedinstveni za Vranje“ (čitaj Desnice), kojima bi se, možda priključili i odbornici  Grupe građana „Probudimo Vranje“, na čelu sa Draganom Janjićem.

Dobri poznavaoci političkih prilika u Vranju, „kunu“ se da će peti obornik ove „družine“ zasigurno biti Miloš Simić, predsednik Gradskog odbora SNP i odbornik u Skupštini grada, izabran na listi Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija.

Priča se da je moguć svakakav scenario,  jer je, među članovima SPS-a, mnogo nezadovoljnih  načinom na koji vranjski  šef socijalista vrši kadrovsku preraspodelu. 

Jedno je sigurno, običnom građaninu Vranja, politička slika grada najviše liči na šahovsku tablu uz mnogo „deoba“ i „seoba“, loših  poteza i na kraju „matiranja“.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240