Današnjim saopštenjem za javnost, gospoda iz Pokreta slobodnih građana je prevazišla sebe u mizantropiji i patološkoj mržnji prema Srpskoj naprednoj stranci i svemu onome što ona oličava i predstavlja.

Ono što se moglo naslutiti jučerašnjim neosnovanim optužbama i kritikama, današnjim kvazi odgovorom na naše saopštenje se u punoj meri može konstantovati teži oblik njihovog šizofrenog političkog diskursa.

Ona gomila koještarija i paušalnih i nestručnih ocena rada lokalne vlasti od strane “stručnjaka” iz PSG-a, nas iz SNS-a podseća na čuvenu izreku američkog predsednika Abrahama Linkolna: „Bolje je ćutati uz rizik da vas svi smatraju budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju u to”! Mada nema sumnje u to da je vaš vrli predsednik veliki humanista i čovekoljub i to je dokazao nebrojeno puta.

Spisak je neiscrpan, ali radi javnosti ćemo podsetiti šta je sve ovaj srpski Martin Luter King izjavio i uradio. Upoređivao je predsednika svoje države sa Adolfom Hitlerom, vređao predsednicu parlamenta gospođu Maju Gojković i premijerku gospođu Anu Brnabić nazivao ih fuksama i generalno vređao sve žene. Ne smemo zaboraviti i njegove tvitove u kojima je poručivao da će mokriti na grobove današnjih najviših funkcionera Srbije, a takođe ovih dana pokušava i da manipuliše osmacima koji polažu prijemne ispite za upis u srednje škole, kako bi ih zloupotrebio u političke svrhe.

Spisak svih “humanističkih i altriustičkih” ispada ovog glumca na privremenom radu u politici je gotovo neoscrpan i ovde ćemo stati i nećemo mnogo zamerati dotičnom, a to ćemo pripisati raznim dozvoljenim i nedozvoljenim supstancama.

Što se tiče Samsijade, ali i Gulašijade, Pihtijade i još drugih manifestacija koje Grad podržava, očigledno da niste shvatili suštinu, a pre svega našu želju da očuvamo autentične tekovine našeg kulturnog i istorijskog nasleđa i stare, skoro zaboravljene vrednosti našeg naroda.

Malo više čitajte lokalne strateške dokumente kao na primer „Brend strategiju grada Vranja” i „Plan razvoja kreativnih industrija u gradu Vranju”, koje smo usvojili na Skupštini grada…možda nešto i naučite.

Ali izgleda da vam je više draža literatura „Kako preuzeti vlast u Srbiji mimo izbora i podrške naroda u 100 lekcija”! Taj film gospodo nećete gledati.

Vidimo se na izborima sledeće godine…naravno ako uspete da prikupite dovoljno potpisa građana.