Pokret socijalista obeležio je Međunarodni praznik rada-Prvi maj u Vranju na izletištu Pržar, a obeležavanju praznika rada prisustvovao je i predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Obraćajući se prisutnima, Vulin je kazao da se u Srbiji i dalje teško živi , ali da politika Aleksandra Vučića daje rezultate.

"2011. godine, prosečna plata u februaru je iznosila 37 hiljada dinara, a 2019. godine u februaru mesecu prosečna plata iznosi 54 hiljade dinara.
Minimalna cena rada 2011. godine je iznosila 115 dinara, a 2019. godine iznosi 155 dinara. Nezaposlenost je 2011. iznosila 25, 4 procenta, a danas je nezaposlenost spuštena na 12, 9 procenata.

Sve su to činjenice koje govore da se u Srbiji i dalje veoma teško živi i da ćemo morati još puno da radimo da u Srbiji bude zaista bolje i da bude onako kako svi želimo, ali su činjenice koje pokazuju da politika Aleksandra Vučića daje rezultate. Politika štednje, politika rada je pomogla da dođu strani investitori, da se zaposle ljudi, da ipak malo bolje živimo svi zajedno."

On je naglasio da će Srbija zaista biti zemlja socijalne pravde samo ukoliko se očuva politička stabilnost.

" Ova zemlja mora da bude mirna, mora da bude stabilna, mora da bude svoja, mora da odlučuje sama o sebi, ako to ne bude bilo tako, ako drugi budu odlučivali o nama, ako se vlast bude menjala na ulicama, neće biti ni nacionalnih interesa, ni socijalne pravde, neće biti ni sigurne, ni stabilne, ni uspešne Srbije, onda će to biti Srbija koju smo već gledali, Srbija pljačkaških privatizacija, Srbija kojom vladaju ambasadori, Srbija kojom vladaju tajkuni.

Ja verujem u građane Srbije i svima koji žive od svog rada čestitam njihov i naš praznik, borba za socijalno pravednu Srbiju nikada neće prestati, baš kao što borba za slobodnu Srbiju ne sme da prestane. " zaključio je Vulin.

U ime domaćina prisutnima se obratio predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, koji je rekao da razaranje zemlje i uništavanje fabrika vranjski radnici i njihovi potomci osećaju i dan danas.

Tradicionalno, prvomajsko okupljanje podseća nas na uspešan period vranjske industrije, socijalne pravde i period najvećeg razvoja Vranja i okoline. Podseća nas na veliku zemlju. Osvrtanje unazad i žaljenje nam neće pomoći. Naše je puno pravo i zadatak da se ne zadovoljavamo mrvicama sa stola zapadnih zemalja, već da radom i zalaganjem omogućimo nova zapošljavanja – poručio je Tričković.

Tom prilikom održan je i bogat kulturno-umetnički program, koji je podrazumevao nastup Dragana Stankovića, Ivane Tasić i Slobodana Jovanovića kao i trubače.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240